Atlantis B2 beslist het seizoen zelf en houdt het kampioenschap in Mijdrecht

Geplaatst op: 8 oktober 2018

Afgelopen zaterdag was het spannend voor de B2 van de Mijdrechtse Korfbalvereniging. Bij winst of gelijkspel was het team kampioen, maar dat moest dan wel eerst nog even blijken. De wedstrijd begon vrij goed met in de aanval Jeffrey, Mirthe, Denise & Maura, waar de twee eerstgenoemden ook de eerste doelpunten achter hun naam mochten schrijven. Helaas kwam Vlug & Vaardig (A) B1 al snel met een 2-1. De nieuwe aanval, met Luc, Femke, Anne & Lisette lieten het er niet bij zitten en Femke schoot een fraai afstandsschot in de mooie gele korf. Voor Vlug & Vaardig zat het kampioenschap er ook nog in, dus ze waren gebrand om te winnen en dat lieten ze zien. 3-2.

Voor sommigen van Atlantis zou het hun allereerste kampioenschap ooit worden en die zagen de medaille al helemaal voor zich. Atlantis waande zich voor rust aan het doorloopballen kwartiertje. Denise, Femke, Anne & Maura wilden de overwinning thuis houden door alle vier een doorloopbal in de korf achter te laten. Met een 7-2 tussenstand floot scheidsrechter J. Steen de rust in.

Atlantis was erop gebrand om te winnen, maar coaches Jelle & Niels zagen dat er zeker nog ruimte was voor verbetering en het kampioenschap nog niet aan de orde was. De tweede helft startte goed met Jeffrey die vanaf een afstand waar je bijna bang van wordt, de bal er recht in schoot. Verdedigend kreeg Vlug & Vaardig ook kansen, maar de verdediging van Atlantis zat er dicht bovenop. Lisette mocht er nog een mooie bal inschieten aan de Atlantis zijde. Vanaf dat moment wilde de coach een mooi doelpunt op beeld hebben, maar helaas, alsof het team de overwinning al aan het vieren was, er werd niet meer gescoord. Vlug & Vaardig was uitgespeeld, de scheidsrechter floot af en Atlantis B2 heeft met deze overwinning het kampioenschap eigenhandig binnen gesleept.

Wij bedanken al het publiek, ouders, familie die er elke week weer is, invalcoach Michel, Sandra voor het geregel voor voldoende spelers en alle invallers die ons week na week weer bij stonden. Volgende week nog een laatste wedstrijd uit tegen De Corvers en dan gaan we de zaal weer in met zeer goede moed!

Laatst bewerkt op: 8 oktober 2018 11:07

Afgelopen zaterdag was het spannend voor de B2 van de Mijdrechtse Korfbalvereniging. Bij winst of gelijkspel was het team kampioen, maar dat moest dan wel eerst nog even blijken. De wedstrijd begon vrij goed met in de aanval Jeffrey, Mirthe, Denise & Maura, waar de twee eerstgenoemden ook de eerste … Lees meer »