Atlantis 3 trekt in doelpuntenfestijn aan kortste eind

Geplaatst op: 21 november 2011

Zaterdag 19 november speelde het door Van Der Laan gesponsorde Atlantis 3 haar tweede competitiewedstrijd van het zaalseizoen. Deze dag stond er een thuiswedstrijd tegen Badhoevedorp 2 op het programma. In een razend spannende wedstrijd die vele doelpunten kende, wist Atlantis helaas geen punten in Mijdrecht te houden. Het werd 14-15.
Atlantis begon deze week met Arjen Markus, Sjors Warmer, Lisanne Reurings en Wilma Kranenburg in de aanval. De verdediging werd gevormd door Barry van der Waa, Niels Reurings, Nancy Kroese en Manon van Scheppingen. Atlantis begon fel aan de wedstrijd, maar was in de beginfase niet opgewassen tegen het scorend vermogen van Badhoevedorp. Na vijf minuten keek de Van Der Laan equipe al tegen een 3-0 achterstand aan. Gelukkig was Atlantis daarna goed wakker geschud en begon het zelf ook te scoren. Er werd een snel spelletje gespeeld waaruit vele schoten vielen. Toch kon Atlantis in de eerste helft maar niet de aansluiting vinden. Het gat bleef altijd twee tot vier doelpunten in het voordeel van Badhoevedorp. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 6-9.
Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat er nog niets verloren was. Als Atlantis de kansen goed uit zou spelen en van een minder grote afstand zou gaan schieten, was er nog van alles mogelijk. Ook werd benadrukt dat Badhoevedorp veel minder kansen moest gaan krijgen. Er moest meer druk gezet worden in de verdediging en afvangend moest de bal na één schot weer in het bezit van Atlantis komen.
Met deze opdrachten in het achterhoofd ging Atlantis vol vertrouwen de tweede helft in. In het eerste deel wist Atlantis de opdracht goed waar te maken en het gat te dichten naar slechts twee punten, waarna het scorend meeging met Badhoevedorp. Helaas wist Atlantis het gat echter niet te dichten, maar volgde daarna weer even een mindere fase voor de ploeg uit Mijdrecht waardoor het ineens 10-15 stond in het voordeel van de bezoekers uit Badhoevedorp. Atlantis liet zich echter niet kennen en bleef haar eigen spelletje spelen om op die manier terug te komen in de wedstrijd. Nancy werd gewisseld voor Ilse Stolk en Arjen moest helaas wegens een hamstringblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen voor Pleun Neurink. Ook kwam Ilona Pauw nog in het veld voor Lisanne De doelpuntenmachine van Atlantis werd weer opnieuw opgestart terwijl die van Badhoevedorp juist stagneerde. In de laatste fase van de wedstrijd was het nog alleen Atlantis die tot scoren wist te komen. Bij een stand van 14-15 in de laatste twee minuten was er nog een stille hoop bij het gehele team dat er nog een puntje uit te slepen viel. Helaas bleef de gelijkmaker uit, waardoor het nog steeds 14-15 stond bij het laatste fluitsignaal.
Atlantis 3 vindt het heel erg jammer dat ze de punten aan Badhoevedorp hebben moeten laten, maar is zeer optimistisch over het gespeelde spel. Nog altijd is er groei in het team te zien en dus verwacht Atlantis dat de eerste winst niet lang op zich zal laten wachten. Volgende week speelt Atlantis 3 uit tegen Tempo 7 in Alphen aan de Rijn. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 10 december. Dan wacht om 14.00 uur KIOS 3.

Zaterdag 19 november speelde het door Van Der Laan gesponsorde Atlantis 3 haar tweede competitiewedstrijd van het zaalseizoen. Deze dag stond er een thuiswedstrijd tegen Badhoevedorp 2 op het programma. In een razend spannende wedstrijd die vele doelpunten kende, wist Atlantis helaas geen punten in Mijdrecht te houden. Het werd … Lees meer »