Atlantis D2 nog ongeslagen bovenaan in de zaal

Geplaatst op: 21 november 2011

Op zaterdag 19 november mocht Atlantis D2, gesponsord door HCM, voor de tweede keer deze zaalperiode een wedstrijd spelen tegen OVVO D3. Vorige week werd er al in Amsterdam gewonnen tegen SWIFT D1 en na een week goed trainen was het team weer klaar voor de volgende overwinning. In het begin van de wedstrijd was het nog spannend, maar aan het eind van de wedstrijd bleek Atlantis veel sterker te zijn dan OVVO D3.
In de eerste aanval begonnen Lieke van Scheppingen, Demi Klijn, Jamaico Lamers en Amber van Dijk als heer. De eerste twee aanvallen waren al meteen succesvol, waardoor Atlantis al snel voorstond met 2-0. In de eerste verdediging begonnen Leonie Kruiswijk, Nina Baars, Dennis van de Lindt en Trevor de Waal. De kleine verdedigende foutjes werden goed afgestraft door OVVO, waardoor het ook heel snel weer 2-2 stond. Ook al was in deze fase van de wedstrijd Atlantis beter dan de tegenstander, de kansen werden niet afgemaakt en OVVO kon dichtbij blijven. Voor de rust wist Atlantis echter wel de voorsprong te vergroten tot 6-3 door een aantal mooie afstandschoten.
In de rust werden aanwijzingen gegeven door Jimmy de Koning: Atlantis moest in de verdediging rustig blijven en minder inspringen voorin het vak. Daarnaast moest Atlantis in de tweede helft meer gebruik gaan maken van diepteballen en op het juiste moment actie maken in de aanval. In de tweede helft heeft het hele team goed geluisterd naar de aanwijzingen van Jimmy, waardoor de tweede helft een doelpuntenfestijn werd. OVVO kon door de goede verdediging nog maar enkele kansen creëren en niet meer tot scoren komen in de tweede helft. In de aanval sloot alles goed op elkaar aan er werd gebruik gemaakt van diepteballen en de goede kansen werden uitgespeeld. In de tweede helft mocht ook reserve Anna Schouten nog even spelen en sloot de wedstrijd af met een doelpunt uit een doorloopbal.
De wedstrijd eindigde in 15-3 en de doelpunten werden gemaakt door: Lieke (5), Dennis (1), Trevor (1), Demi (1), Nina (5), Leonie (1) en Anna (1). Volgende week speelt Atlantis D2 tegen LUNO D1 die momenteel tweede staat in de competitie, dus dat wordt een spannende wedstrijd. De wedstrijd wordt gespeeld in de Phoenixhal aan de Hoofdweg om 15:10.

Op zaterdag 19 november mocht Atlantis D2, gesponsord door HCM, voor de tweede keer deze zaalperiode een wedstrijd spelen tegen OVVO D3. Vorige week werd er al in Amsterdam gewonnen tegen SWIFT D1 en na een week goed trainen was het team weer klaar voor de volgende overwinning. In het … Lees meer »