Atlantis C1 heeft de weg naar de punten gevonden

Geplaatst op: 21 november 2011

Atlantis C1 speelde afgelopen zaterdag om 16:25 in Nieuw-Vennep haar tweede wedstrijd van het binnenseizoen in de eerste klasse tegen KIOS C1. Na het zware buitenseizoen als eerstejaars C-team in de eerste klasse, was vorige week tijdens de eerste wedstrijd in het binnenseizoen Groen Geel nog net te sterk gebleken. Er was in die wedstrijd echter absoluut groei te zien in het door Bos meubelstoffeerderij gesponsorde team en dat werd tijdens de wedstrijd afgelopen zaterdag verder voortgezet.

De opstelling voor de wedstrijd in Nieuw Vennep bestond uit de vaste basisgroep. Atlantis C1 begon in de aanval met Sander van Diemen, Sven van Putten, Yara van Es en Joelle Bakker. De verdediging bestond uit Rick Kuijlenburg, Kevin Keijman, Amy Loman en Saskia Veenboer.

Tijdens de eerste helft begon KIOS C1 sterk en zette Atlantis C1 met een mooi afstandsschot direct in de eerste minuut op een 1-0 achterstand. Yara wist deze achterstand echter snel weer om te buigen naar een gelijkspel, maar in de derde minuut stond de 2-1 op de borden. De 3-1 volgde in de vijfde minuut, waarna Atlantis C1 via een mooie actie van Sander kon terugkomen op 3-2. Vanaf dat moment werd Atlantis C1 voor een korte periode overrompeld door snel en scherp uitgevoerde aanvallen van KIOS C1, die hierdoor uitliepen naar een voorsprong van 6-2. Sander wist nog de 6-3 te maken wat de ruststand bleek te worden.
Na de rust kwam Atlantis C1 zeer sterk uit de kleedkamer terug. Invalcoach Wilco Kuijlenburg had het team blijkbaar de juiste tips meegegeven die nodig waren om er vol tegenaan te gaan. Het team wist via mooi uitgevoerde aanvallen met scores van Sander en daarna Amy terug te komen tot een stand van 6-5. KIOS C1 was wat onder de indruk geraakt van de hernieuwde energie die Atlantis C1 liet zien en moest even zoeken hoe hiermee om te gaan. Hierdoor ontstond een zeer spannende wedstrijd. Door geconcentreerd verdedigen van Atlantis C1 voorkwamen ze dat KIOS C1 terug in de wedstrijd en hun eigen spel kon komen.
KIOS C1 liep in de 40e minuut uit naar een voorsprong van 7-5, waardoor opnieuw alle hens aan dek nodig was aan de kant van Atlantis C1. Door een ongelukkige botsing moest Sven helaas het veld verlaten en werd Sander van der Sluijs voor hem in het veld gebracht. Het moment werd ook direct gebruikt om Yara te wisselen voor Lynn Loman.
In de 41e minuut en kort daarna in de 43 minuut wist Atlantis C1 door zeer goed en geconcentreerd spel via Joelle en opnieuw Sander (van Diemen) terug te komen in de wedstrijd: 7-7. Dit was door KIOS C1 niet verwacht en er ontstond dan ook een zeer spannende eindsprint in de wedstrijd. De aanvallen van beide teams gingen heen en weer en werden gecombineerd met zeer sterk en geconcentreerd verdedigen. Toen er één minuut voor tijd, nadat kort daarvoor een Atlantis C1 score van Amy afgekeurd was, door KIOS C1 de 8-7 werd gescoord, dacht KIOS C1 de buit alsnog binnen te hebben. Atlantis C1 was echter dusdanig gebrand om de wedstrijd nu niet meer uit handen te geven. Ze vochten door en het in de allerlaatste minuut wisten ze via een score van Amy een terechte gelijkspel te realiseren!
In de zaal was een zucht van verlichting te horen bij de meegereisde Atlantis C1 supporters:het team heeft een terecht punt behaald met hun vechtlust, inzet en het goede spel.

Deze overwinning geeft goede hoop dat de ingezette lijn van groei in de komende wedstrijden alleen maar verder zal worden voortgezet. Coaches Sandra Gortenmulder, Jeroen Korver en natuurlijk het hele Atlantis C1 team hoopt u tijdens de volgende wedstrijd opnieuw te kunnen laten zien dat zij niet voor niets in de eerste klasse spelen. Kom daarom allemaal aanstaande zaterdag kijken om 16:10 in Sporthal de Phoenix in Mijdrecht.

Atlantis C1 speelde afgelopen zaterdag om 16:25 in Nieuw-Vennep haar tweede wedstrijd van het binnenseizoen in de eerste klasse tegen KIOS C1. Na het zware buitenseizoen als eerstejaars C-team in de eerste klasse, was vorige week tijdens de eerste wedstrijd in het binnenseizoen Groen Geel nog net te sterk gebleken. … Lees meer »