Atlantis A1 laat punten in Delf

Geplaatst op: 21 november 2011

Atlantis A1/Van Dam heeft ook de tweede zaalwedstrijd heeft niet winnend kunnen afsluiten, ondanks een 8-9 voorsprong bij rust. Atlantis kon deze voorsprong niet behouden en er werd verloren met 22-17. Tegenstander Excelsior A1 , in de veldcompetitie een middenmoter in de landelijke overgangsklasse, was zaterdag de te kloppen ploeg. Zowel Atlantis als Excelsior hadden hun eerste wedstrijd verloren. In een goed gevulde sporthal gingen beide ploegen vol voor de winst en het werd een wedstrijd om van te smullen. Atlantis nam via Ciska Taal brutaal de leiding waarop Excelsior direct antwoordde. Zo golfde het spel heen en weer, geen ploeg kon een gat maken van twee doelpunten tot aan de stand van 7-7. Atlantis was in deze fase scherper en kon uitlopen naar 7-9 waarna Excelsior de ruststand alsnog op 8-9 zette. Het was mogelijk om punten te pakken alleen moest er verdedigend nog meer druk gezet worden om de tegenstanders niet te veel ruimte te laten krijgen voor hun gevaarlijkste wapen: het schot. Er waren nogal veel onnodige plaatsfouten waarvan Excelsior slim profiteerde. Ook na rust had Atlantis het betere van het spel maar na de 8-10 en de 9-11 voorsprong zakte de ploeg weg door concentratiegebrek en kon Excelsior uitlopen naar 13-11. Toch kon ook Excelsior niet loskomen van een getergd Atlantis en met nog 10 minuten op de klok en een stand van 16-16 bleef het gissen naar een winnaar. Wat er binnen 5 minuten gebeurde is voer voor psychologen. Atlantis raakte het spoor volledig bijster en niets maar dan ook niets lukte meer. Miscommunicatie, foute passes, verkeerde beslissingen niets werd Atlantis bespaard. Excelsior profiteerde van de wanorde en mocht freewheelend de wedstrijd uitspelen. Geen punten voor Atlantis maar toch heeft de ploeg laten zien dat het beslist mee kan komen in de eerste klasse. Als de juiste beslissingen worden genomen op cruciale momenten kan het team van iedere ploeg winnen. Scores: Jeroen Korver(5x), Goof van Straaten(5x), Maarten Helsloot(3x), Ciska Taal(2x), Lars van Walraven(1x) en Sharon Moen(1x). De volgend wedstrijd is wederom uit. Zaterdag 26 november wacht in Sporthal de Hofstede in Maasland tegenstander ODO, aanvang 16.10 uur.

Atlantis A1/Van Dam heeft ook de tweede zaalwedstrijd heeft niet winnend kunnen afsluiten, ondanks een 8-9 voorsprong bij rust. Atlantis kon deze voorsprong niet behouden en er werd verloren met 22-17. Tegenstander Excelsior A1 , in de veldcompetitie een middenmoter in de landelijke overgangsklasse, was zaterdag de te kloppen ploeg. … Lees meer »