De Vinken A1 ongeslagen kampioen

Geplaatst op: 14 oktober 2018

Onder een prachtig herfstzonnetje werd De Vinken A1 afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen in de najaarscompetitie. Na vijf ruime overwinningen konden de Vinkeveners al niet meer ingehaald worden. Ook niet door de nummer twee (en tegenstander van deze dag) THOR uit Harmelen. De vorige keer was het onderlinge verschil duidelijk: 10-3. Het publiek ging er dus eens rustig voor zitten.

Echt verwend werd het publiek in eerste instantie niet. Maar liefst 25 minuten kon er niet gejuicht worden. Het spel van beide ploegen kenmerkte zich door plaatsfouten, misverstanden en slechte schoten. Een brilstand bij rust, toch wel een unicum bij het korfbal op dit niveau, hing in de lucht. Gelukkig zorgden vier doelpunten van de thuisploeg in de laatste vijf minuten voor de comfortabele ruststand 4-0. Maar echt tevreden was de ploeg daarover niet. Daarvoor was er te weinig gescoord.

Na rust werd het spel beter. De door Sport Medisch Centrum De Bron gesponsorde ploeg uit Vinkeveen denderde in eerste instantie door na 6-0. De druk van het moeten scoren, wat in de eerste helft de ploeg parten speelde, was verdwenen. Ook bij THOR begon het iets beter te lopen. Sterker nog, binnen vijf minuten kwamen ze terug tot 6-3 en 7-4. Toch was het duidelijk te zien wie de kampioen was en wie niet. Ondanks het feit dat het vizier nog steeds niet altijd even scherp stond, liep De Vinken via 10-4 uit naar een ruime 14-6 overwinning.

Na het laatste fluitsignaal werden de bloemen uitgereikt en kon het feest beginnen. Al met al een mooie reeks van overwinningen voor deze jonge ploeg, waar nog veel rek in zit. Wie weet kunnen ze dat al in de zaalcompetitie laten zien.

Laatst bewerkt op: 14 oktober 2018 17:35

Onder een prachtig herfstzonnetje werd De Vinken A1 afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen in de najaarscompetitie. Na vijf ruime overwinningen konden de Vinkeveners al niet meer ingehaald worden. Ook niet door de nummer twee (en tegenstander van deze dag) THOR uit Harmelen. De vorige keer was het onderlinge verschil duidelijk: 10-3. … Lees meer »