Trein van CSW MC2 meiden dendert voort

Geplaatst op: 21 november 2011

Na eerdere winst op het Huizense Zuidvogels en Bussumse BFC werd ook de derde wedstrijd op rij gewonnen door de CSW C2 meiden. Dit keer werd de C1 van FC Breukelen met 1-0 terecht verslagen.

Coach Danny Wiering kon afgelopen zaterdag over een praktisch volledige selectie beschikken. Hoewel CSW in de eerste helft een licht overwicht had, resulteerde dit niet in doelpunten. CSW speelde te dicht op elkaar waardoor de ruimten niet benut konden worden. Voor beide teams leidde dit nauwelijks tot kansen en hoefde keepster Amy Scheeren vrijwel niet in actie te komen. Dit mede door een over de hele wedstrijd solide opererende verdediging van CSW. Elise Kraemer kwam wel één keer met een indrukwekkende rush tot bij het vijandige doel, maar had haar vizier net niet op scherp staan.

In de rust werden de zwakke punten grondig geanalyseerd en de strategie hierop aangepast. Vanaf het begin van de tweede helft werd de druk op de C1 van Breukelen stelselmatig opgevoerd en overklaste CSW MC2 de gasten volledig. Sterk verdedigend en opbouwend spel van Adlaine Hoogvliets en Daphne Godschalk leiden tot meerdere grote kansen. Het bevrijdende en zeer terechte doelpunt werd uiteindelijk gemaakt door Wendy van Langeraad. Heel even leek FC Breukelen zich te herpakken maar CSW kon in het laatste kwartier de wedstrijd toch nog verder naar haar hand zetten. Een levensgrote kans van Suzanne Pijper werd net naast geschoten. Daphne Godschalk deed nog enkele prima pogingen uit de tweede lijn. Er werd niet meer gescoord en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er een eindstand van 1-0 op het bord en waren de drie punten voor CSW weer binnen.

De overwinning van CSW MC2 is de derde op rij en de kwaliteit van het spel en het plezier nemen met iedere wedstrijd verder toe. Aanstaande zaterdag speelt de MC2, om 12.30 uur, uit tegen AS'80 uit Almere.

Na eerdere winst op het Huizense Zuidvogels en Bussumse BFC werd ook de derde wedstrijd op rij gewonnen door de CSW C2 meiden. Dit keer werd de C1 van FC Breukelen met 1-0 terecht verslagen. Coach Danny Wiering kon afgelopen zaterdag over een praktisch volledige selectie beschikken. Hoewel CSW in … Lees meer »