De Vinken 1 bouwt aan zelfvertrouwen

Geplaatst op: 21 november 2011

Basisacht
Het waren opnieuw Melanie Kroon, Mariska Meulstee en de beide Peters, Koeleman en Kooijman, die in de Vinkenaanval begonnen. Fred Straatman had ook zijn vertrouwde defensieviertal: Joyce Kroon, Silvia Oussoren, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren.
Na de deceptie vorige week in Bodegraven had de thuisploeg er tegen het zwakker ingeschatte Thor flink zin in. Dat uitte zich in de eerste minuten in wat nerveus spel, maar nadat de score (via een strafworp van Kooijman) eenmaal geopend was, ging de beer los. De 1-1 van Harmelen werd beantwoord met een prima door Silvia aangegeven doorloopbal op Kelvin Hoogeboom. Ruud Oussoren scoorde van afstand, hetgeen Mariska Meulstee hem direct hierna keurig nadeed: 4-1 binnen zeven minuten. In de eerste helft konden de bezoekers amper een vuist maken tegen het losgeslagen Vinken. Vier treffers van de lekker vrij gelaten Rudy Oussoren, twee flitsende doorloopballen van Kooijman en een mooie rebounder van Koeleman gaven de thuisploeg een comfortabele voorsprong bij rust: 11-4.

Tevreden
In de pauze stelde Straatman tevreden vast dat het aantal schotpogingen en de hieruit voortkomende scores in een zeer acceptabele verhouding stonden. "Ga vooral zo door en gooi de onzekerheid definitief van je af." Dat was niet tegen dovemansoren gericht.
In de tweede helft draaide Vinken's doelpuntenmachine lekker door. Beide speerpunten Rudy Oussoren en Mariska Meulstee kwamen diverse keren tot een goed resultaat. Op 13-6 kon Hoogeboom de doorgebroken Silvia prima aanspelen en ook Kooijman was met een doorloopbal opnieuw succesvol. Het stond acht minuten na rust al 15-6.
Mariska Meulstee verstapte zich bij een doorbraak. De doelpoging leverde 16-6 op en de blessure leek mee te vallen, want Meulstee speelde de wedstrijd wel uit. Na afstandstreffers van Rudy Oussoren en Peter Koeleman leverde de zoveelste doorbraak van Peter Kooijman diens vijfde treffer van deze wedstrijd en een tussenstand van 19-7 op.
Na de 20-9 (Oussoren) mocht Kelvin Hoogeboom vanaf de stip de eenentwintigste Vinkentreffer maken. Rudy Oussoren bekroonde zijn uitstekende scoringspercentage met zijn negende (!) treffer. Het slotakkoord was voor Mariska Meulstee, die 23-10 op het scorebord knalde. Thor stribbelde nog eenmaal tegen, maar deze 23-11 overwinning geeft wel een flinke boost aan het Vinkeveense zelfvertrouwen. Komende zaterdag reist De Vinken af naar Maasdijk om het plaatselijke Dijkvogels te bestrijden.

Afgelopen zaterdag heeft het eerste achttal van De Vinken in de thuiswedstrijd tegen THOR goede zaken gedaan. Na een ruststand van 11-4 denderde de Vinkeveense ABN-AMRO-trein ook in de tweede helft stevig door, met een ruime 23-11 overwinning als eindresultaat. Basisacht Het waren opnieuw Melanie Kroon, Mariska Meulstee en de … Lees meer »