KDO vergeet zichzelf te belonen in Rijpwetering

Geplaatst op: 22 oktober 2018

Na het teleurstellende verlies van vorige week in eigen huis tegen GDA, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen ROAC. In Rijpwetering wijzigde trainer Raymond de Jong zijn elftal op een drietal verdedigende posities. Jesper Oudshoorn keerde namelijk terug onder de lat en Erik Verbruggen begon daarnaast als linksback. Het meest opvallende was echter de basisplaats voor de 36-jarige Mathijs Molleman centraal achterin. Hij verving Roy Verkaik, die op vakantie was.

Gekoppeld aan een sterke bank met o.a. Jesse Stange en Sven Vlasman (terug uit Bali), wilde KDO vooral de zure nasmaak van vorige week wegspoelen.
In de eerste helft ontspon zich een gelijk opgaande en open wedstrijd tussen ROAC en KDO. In de achtste minuut waren de Kwakelaars dichtbij een openingstreffer, toen een kopbal van Bart Hoving van de lijn werd gehaald. ROAC, nog steeds onder leiding van de fanatieke trainer Hein Leliveld, had vooral verdedigend zijn zaken goed op orde. De wedstrijd golfde op en neer, zonder dat beide ploegen echt gevaar wisten te creëren. Bart Hoving was in de 39eminuut wel dichtbij de 0-1, maar zijn schot ging net naast de linkerpaal. Met een 0-0 stand werd even later de rust bereikt.

Na de rust nam KDO steeds meer het heft in handen en had het in de 51eminuut pech toen een schot van Joeri Stange op de paal belandde. In de 71eminuut kwam ROAC echter ‘uit het niets’ op voorsprong uit een vrije trap. Op vijf meter van het zestienmetergebied schoot ROAC-speler Rudolf Bax de bal, over de Kwakelse muur, heen de 1-0 binnen. Nog twintig minuten had KDO om deze achterstand ongedaan te maken. De Kwakelaars kregen een paar kleine mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, echter zonder resultaat. In de blessuretijd kreeg KDO de ultieme mogelijkheid om de 1-1 te maken, toen het een strafschop kreeg. Invaller Jesse Stange ging achter de bal staan, maar hij schoot de bal in de handen van de sluitpost van ROAC. Vlak hierna floot de scheidsrechter af en was de tweede nederlaag op rij een feit.

Op basis van deze onverdiende nederlaag blijft KDO steken op vier punten uit vier wedstrijden. Het spel van vandaag (met name in de tweede helft) was gelukkig beduidend beter dan vorige week en biedt genoeg aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. Morgen (lees: dinsdag 23 oktober) om 20:00 uur spelen de Kwakelaars voor de beker thuis tegen MSV’19 uit Montfoort. Vervolgens hervat KDO a.s. zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper HVV. Van deze Haagse tegenstander werd vorig seizoen twee keer verloren, dus er zal alles aangedaan worden om dit nu te voorkomen.
Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Mathijs Molleman, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (46eThijs Plasmeijer), Menno Lingeman  (80eSven Vlasman), Joris Kortenhorst, Mathijs van Rijn (46eJesse Stange), Bart Hoving en Joeri Stange.

Laatst bewerkt op: 22 oktober 2018 08:49

Na het teleurstellende verlies van vorige week in eigen huis tegen GDA, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen ROAC. In Rijpwetering wijzigde trainer Raymond de Jong zijn elftal op een drietal verdedigende posities. Jesper Oudshoorn keerde namelijk terug onder de lat en Erik Verbruggen begon daarnaast als linksback. Het meest … Lees meer »