001- Uithoorn
Groepsaankoop isolatie van woningen De Ronde Venen

Groepsaankoop isolatie van woningen De Ronde Venen


Geplaatst op: 24 oktober 2018

Op 31 oktober start in onze gemeente een nieuwe groepsaankoop voor isolatie van woningen. Doel is om in 2040 alle woningen in De Ronde Venen zonder aardgas te verwarmen. De eerste stap richting een duurzame woning is goede isolatie. Om onze bewoners te helpen met verduurzaming, organiseert de gemeente daarom deze groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie.
 
De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Het Energieloket heeft samen met de gemeente uit een aantal regionale isolatiebedrijven in Utrecht en Zuid Holland gekozen voor “De Isolatiespecialist” uit Moerkapelle als bedrijf dat de maatregelen uitvoert. Er is gezocht naar een hoogwaardig aanbod met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Woningeigenaren ontvangen een prijsvoordeel op vakkundige isolatie door dit ervaren isolatiebedrijf. Het Regionaal Energieloket houdt toezicht op een goede uitvoering en afhandeling van de klus.
 
Kiki Hagen, wethouder duurzaamheid, is er blij mee: ,,In onze ambitie om een klimaatneutrale gemeente te worden is stap één het besparen van energie. In huis gebruiken we 80 procent van onze energie voor warmte en 20 procent voor elektriciteit. Dus zonnepanelen zijn goed en noodzakelijk, maar het meeste kunnen we besparen op het gasverbruik door ons huis goed te isoleren. Zeker als, zoals verwacht, de aardgasprijzen omhoog gaan.”
 
Bewonersavonden
De gemeente en het Regionaal Energieloket organiseren drie bewonersavonden. Tijdens de avonden ontvangen geïnteresseerde bewoners meer informatie over de actie en stellen de deelnemende partijen zich voor. Ook is er voldoende ruimte voor het beantwoorden van vragen. De avonden vinden plaats op 31 oktober (De Boei, Kerklaan 32 in Vinkeveen), 15 november (Dorpskerk, Kerkplein 45 in Abcoude), 27 november (gemeentehuis Mijdrecht). Inloop vanaf 19.15 uur. Bewoners kunnen zich via www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde-venenaanmelden.
 
Inschrijven
Vanaf deze week kunnen bewoners zich al online inschrijven voor de groepsaankoop. Na inschrijving neemt het isolatiebedrijf contact op om een woningopname in te plannen. De kosten voor de woningopname, inclusief adviesgesprek, bedragen € 29.  Na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte op maat van de specialist en kunnen ze besluiten of ze deelnemen aan de actie. Bij uitvoering van één of meerdere isolatiemaatregelen ontvangt de woningeigenaar de € 29 als korting op de uiteindelijke offerte. Vrijblijvend inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde-venen
 
Infraroodfoto
Platform Energieke Rondeveners biedt inwoners aan om infraroodfoto’s te maken van het huis. Dan kunt u zien of uw huis al goed geïsoleerd is en waar de warmtelekken zitten. U kunt zich hiervoor opgeven via de website www.energieke-rondeveners.nl. Ze plannen dan een afspraak in.   
 
Over het Regionaal Energieloket
Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die, in samenwerking met de gemeente, lokale organisaties en het bedrijfsleven, woningeigenaren helpt met het verduurzamen van de woning.   Op de website staat informatie over leningen en subsidie van de provincie en het rijk en over allerlei manieren om uw huis aan te pakken.

Laatst bewerkt op: 24 oktober 2018 05:19

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Groepsaankoop isolatie van woningen De Ronde Venen

Op 31 oktober start in onze gemeente een nieuwe groepsaankoop voor isolatie van woningen. Doel is om in 2040 alle woningen in De Ronde Venen zonder aardgas te verwarmen. De eerste stap richting een duurzame woning is goede isolatie. Om onze bewoners te helpen met verduurzaming, organiseert de gemeente daarom … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: