Vinkefest 2023

Vrijwillige brandweer getraind op geweld tijdens werk


Geplaatst op: 17 november 2011

Vrijwillige brandweerlieden worden vanaf nu getraind op het omgaan met geweld tijdens hun werk. De aanleiding voor de nieuwe cursussen is de berichtgeving van de NOS vorig jaar. Toen bleek uit een peiling dat meer dan de helft van de vrijwillige brandweerlieden te maken heeft met geweld. Meestal gaat het dan om schelden, uitlachen of beledigen. In 40 procent van de gevallen wordt de vrijwilliger bedreigd.

De Vereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) en de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) hebben nu samen een cursus ontwikkeld voor vrijwillige brandweerlieden. Die wordt vanaf nu aangeboden aan de werknemers van elf posten in Wilnis, Smilde, Middelharnis, Apeldoorn, Rotterdam, Den Haag en Veen. De VBV en NVBR willen dat omgaan met geweld uiteindelijk standaard in de opleiding van vrijwillige brandweerlieden komt te zitten. In Zwolle wordt daar vanaf volgend jaar al mee getest.

Lees het hele artikel hier

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: nosop3.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijwillige brandweer getraind op geweld tijdens werk

Vrijwillige brandweerlieden worden vanaf nu getraind op het omgaan met geweld tijdens hun werk. De aanleiding voor de nieuwe cursussen is de berichtgeving van de NOS vorig jaar. Toen bleek uit een peiling dat meer dan de helft van de vrijwillige brandweerlieden te maken heeft met geweld. Meestal gaat het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: