001 -Family

College biedt bestemmingsplan De Winkelbuurt aan gemeenteraad aan


Geplaatst op: 16 november 2011

Het college heeft op 15 november jl. ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk De Winkelbuurt en dit plan ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Op deze locatie in het zuiden van Abcoude worden ongeveer 200 woningen gerealiseerd. Wanneer de voorbereidende processen voorspoedig verlopen, kan naar verwachting in de tweede helft van 2012 gestart worden met bouw- en woonrijp maken. Nadat ontwikkelaars zijn gecontracteerd en woningen ontworpen, start de bouw naar verwachting in 2013.

Ook voor de nieuwbouwwijk Westerheul IV in het zuiden van Vinkeveen zijn de voorbereidingen in volle gang. Binnenkort wordt de grond bouwrijp gemaakt. Naar verwachting start woningverkoop hier in het voorjaar van 2012. De komende jaren worden volgens planning op deze locatie in het zuiden van Vinkeveen totaal 270 woningen gebouwd.

Verkoopprijzen in de vrije sector starten vanaf € 225.000 voor een eengezinswoning. Bijzonder aan de wijk is dat alle woningen worden aangesloten op een duurzame energievoorziening in de vorm van warmte/koude-opslag. Met ontwikkelaars Vink + Veenman, Bouwbedrijf Van Schaik Breukelen, Initiatiefgroep Afbouwwoningen en SIR-55 wordt momenteel de laatste hand gelegd aan koop- en realisatieovereenkomsten.

In Westerheul IV worden 105 huur- en koopwoningen in de sociale sector gerealiseerd door GroenWest. Om voor deze woningbouw in aanmerking te komen is inschrijving bij Woningnet noodzakelijk.

Geïnteresseerden worden persoonlijk op de hoogte gehouden wanneer zij een e-mail sturen naar projecten@derondevenen.nl. Op www.derondevenen.nl vindt u meer informatie onder leven en werken, projecten.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College biedt bestemmingsplan De Winkelbuurt aan gemeenteraad aan

Het college heeft op 15 november jl. ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk De Winkelbuurt en dit plan ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Op deze locatie in het zuiden van Abcoude worden ongeveer 200 woningen gerealiseerd. Wanneer de voorbereidende processen voorspoedig verlopen, kan naar verwachting in de tweede … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: