De Baat (2e)

Winnaars vrijwilligersprijzen 2011 De Ronde Venen


Geplaatst op: 16 november 2011

Stichting De Oppepper uit Abcoude mag zich Vrijwilligersorganisatie van het jaar noemen. De titel voor Vrijwilliger van het jaar 2011 is gewonnen door mevrouw Teuni Bluemink uit Wilnis. Na een geslaagde en feestelijke middag vol activiteiten en entertainment, maakten wethouder Erika Spil samen met presentator Hans van Veen dinsdagavond 15 november de winnaars van de verkiezing bekend. Stichting De Oppepper ontving een cheque ter waarde van € 2500,-. Mevrouw Bluemink ontving een fairtrade beeld, bloemen en een irischeque ter waarde van € 150,-.

Het middagprogramma van de Vrijwilligersdag bestond uit leuke workshops, een cabaretvoorstelling van Steen en Been en een optreden van kinderkoor De Regenboog. Het traditionele slotstuk van de dag is de onthulling van de verkiezing Vrijwilliger en de Vrijwilligersorganisatie van het jaar. Kort voor de uitreiking was de spanning voelbaar in de zaal met ongeveer 400 bezoekers, vrijwilligers, familieleden en vrienden van de genomineerden.

Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2011
De winnaar van deze titel is de Wensorganisatie Stichting De Oppepper uit Abcoude. De jury sprak grote bewondering uit voor deze stichting. Zij maken de droom waar van chronisch zieke mensen en hun sociale omgeving, ongeacht leeftijd, levensverwachting of soort ziekte. Een normaal gesproken onbereikbare wens waarmaken, vergt grote inzet, inventiviteit en doorzettingsvermogen. Ondanks het relatief korte bestaan van de organisatie (2007), vervullen zij momenteel 2 á 3 wensen per maand. Stichting De Oppepper ontving een cheque ter waarde van € 2500, -.

De tweede plaats, met bijbehorende prijs van € 1000, -, werd gewonnen door Stichting Recreatie & Educatie Verstandelijk Gehandicapten uit Mijdrecht. Deze organisatie stelt zich al 24 jaar lang ten doel om de verstandelijk gehandicapte medemens elke dinsdagavond een zinvolle tijdsbesteding aan te bieden. Om bij de prijsuitreiking aanwezig te kunnen zijn, moest de activiteitenavond voor deze keer afgezegd worden, waar de bezoekers van de soosavond wel van baalden. Maar de prijs en het vooruitzicht van extra veel leuke activiteiten voor de verstandelijk gehandicapten deelnemers, maakten een hoop goed.
De derde plaats, met bijbehorende prijs van € 500,-, werd uitgereikt aan Stichting Vinkeveen Promotion. Al bijna 30 jaar organiseert deze stichting de feestweek in Vinkeveen met diverse activiteiten voor nagenoeg elke doelgroep. Een niet meer weg te denken evenement in Vinkeveen dat zeer bevorderlijk is voor een goede samenhang in de Vinkeveense samenleving.

Vrijwilliger van het jaar 2011
Volgens de jury (commissie van aanbeveling) is de grote maatschappelijke betrokkenheid van mevrouw Teunie Bluemink een voorbeeld voor velen. Onbaatzuchtig en met grote bescheidenheid zet zij zich in voor de hulpbehoevende medemens bij verschillende plaatselijke organisaties. Zij besteedt gevraagd en ongevraagd vele uren per week aan het Johannes Hospitium, EHBO, padvinderij, muziekvereniging Viribus Unitis en Oranjevereniging. Daarnaast is zij actief als gastvrouw in de Waterlinie en het Amstelland Ziekenhuis. Kenmerkend voor haar is dat zij naast al deze bezigheden ook nog tijd vindt, soms ‘s nachts, om aan haar hobby schilderen te besteden. Mevrouw Bluemink ontving een fairtrade kunstwerk van fairtrade bedrijf Amandla, dat de mens in verbinding en harmonie symboliseert.

Op de tweede plaats is geëindigd mevrouw Inge Gransbergen uit Vinkeveen. Zij is al vele jaren actief binnen de Stichting Welzijn Wajir, SOS De Ronde Venen en de organisatie van het jaarlijkse Chazz (Charity Jazz).
De derde plaats ging naar de heer Wim Bos uit Mijdrecht. Hij vormt de ruggengraat van Vereniging Buurtbus De Hoef, een onmisbare voorziening op het gebied van openbaar vervoer. Bij de prijsuitreiking bedankte hij nog zijn 93 jarige moeder, die ook in de zaal aanwezig was. Zij heeft altijd het goede voorbeeld gegeven door zich in te zetten als vrijwilliger. Tot op vandaag de dag houdt zij dat vol. Deze bijzondere prestatie werd bekroond met een daverend applaus van het publiek.
Alle winnaars ontvingen een waardebon ter waarde van € 150,-.

Opvallend was dat alle genomineerden steeds weer aangaven dat zij de eer niet alleen verdienen, maar dat het telkens om succesvolle samenwerking gaat tussen vele vrijwilligers.

Om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet voor de samenleving en de waardering te geven die ze verdienen, wordt in De Ronde Venen jaarlijks de Vrijwilligersdag georganiseerd. Hiervoor worden alle vrijwilligers in De Ronde Venen uitgenodigd. Dit jaar werd het voor de 22e keer georganiseerd, voor het eerst ook voor de vrijwilligers uit Abcoude en Baambrugge. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Stichting De Baat organiseert samen met een groep vrijwilligers de jaarlijkse feestelijke dag vol activiteiten.
Rond 14.30 verwelkomde wethouder Erika Spil alle aanwezigen en opende de vrijwilligersdag. Het avondprogramma stond voornamelijk in het teken van de verkiezing van Vrijwilliger en Vrijwilligersorganisatie van het jaar. Voor de verkiezing kunnen inwoners en organisaties uit de gemeente personen en/ of organisaties nomineren. Uit de aanmeldingen selecteert een onafhankelijke Commissie van Aanbeveling drie organisaties en drie vrijwilligers voor de prijzen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen besluit op voordracht van de Commissie van Aanbeveling aan wie de prijzen worden toegekend. De prijzen worden mogelijk gemaakt door de gemeente.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Winnaars vrijwilligersprijzen 2011 De Ronde Venen

Stichting De Oppepper uit Abcoude mag zich Vrijwilligersorganisatie van het jaar noemen. De titel voor Vrijwilliger van het jaar 2011 is gewonnen door mevrouw Teuni Bluemink uit Wilnis. Na een geslaagde en feestelijke middag vol activiteiten en entertainment, maakten wethouder Erika Spil samen met presentator Hans van Veen dinsdagavond 15 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: