001 - Tuimarkt

Mantelzorgers in het zonnetje op de Mantelzorgdag


Geplaatst op: 15 november 2011

Op woensdag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Hét moment om mantelzorgers in De Ronde Venen in het zonnetje te zetten.

Meer dan 300 Steunpunten Mantelzorg, gemeenten en andere organisaties organiseerden op of rond deze dag activiteiten voor mantelzorgers. Erkenning en waardering voor het werk van de mantelzorgers stond centraal. Dit jaar stond de Dag van de Mantelzorg in het teken van de jonge mantelzorgers. Uit onderzoek blijkt dat één op de vier jongeren opgroeit met de zorg voor een gezinslid. Zij groeien op met meer verantwoordelijkheden en zorgen dan andere kinderen.

Het Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van Stichting De Baat, organiseerde op 10 november een dag met verschillende activiteiten voor de Ronde Veense mantelzorgers. Een groot aantal mantelzorgers kwam naar het Veenlanden College om daar te genieten van een sfeervolle middag/avond.

Coördinator Steunpunt Mantelzorg Esther Smit opende de dag. Zij sprak haar waardering uit voor het goede werk van de mantelzorgers. Wethouder Erika Spil moest helaas op het laatste moment afzeggen, maar liet het volgende weten. ‘Ik ben blij dat Stichting De Baat vandaag in samenwerking met het Veenlanden College deze middag organiseert. Hiermee wordt er ook bij de jeugd een stukje bewustwording gecreëerd voor die klasgenoot met dat zieke broertje of voor een vriend met zijn zieke vader. En dat is heel belangrijk. Het accent ligt dit jaar dan wel op de jongeren, maar het staat natuurlijk buiten kijf dat alle mantelzorgers in onze gemeente enorm veel lof en respect verdienen. Vanmiddag maken we deze onzichtbare groep even zichtbaar. En vandaag zorgen we eventjes voor hén.'

Aansluitend konden de mantelzorgers deelnemen aan verschillende workshops en deden dit vol enthousiasme! Na inspanning komt natuurlijk ontspanning. Nadat alle mantelzorgers weer terug waren van de workshops en de deelnemers van de Djembe workshop een geweldige trommelshow hadden weggegeven, gingen leerlingen van het VLC rond met soep, gevolgd door heerlijke, door henzelf gemaakte luxe belegde broodjes, en een verse fruitcocktail met ijs toe. Na een laatste drankje en een groot applaus voor de band ‘Broken Mules' werd de mantel weer aangetrokken. De reacties waren overweldigend. Kreten als: ‘geweldige avond', ‘ik ben helemaal los van mijn zorgtaken', ‘heerlijk!' en ‘wat een verwennerij' waren veelvuldig te horen.

Kortom: Een geslaagde dag voor alle aanwezigen!

Bedankje

Deze avond was nooit zo'n succes geweest, zonder de hulp van alle leerlingen uit klas MM2A van het VLC, alle vrijwilligers, de muzikanten, de workshopleiders en de sponsoren. Hen willen we bij deze dan nog een keer extra bedanken!

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Stichting De Baat

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mantelzorgers in het zonnetje op de Mantelzorgdag

Op woensdag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Hét moment om mantelzorgers in De Ronde Venen in het zonnetje te zetten. Meer dan 300 Steunpunten Mantelzorg, gemeenten en andere organisaties organiseerden op of rond deze dag activiteiten voor mantelzorgers. Erkenning en waardering voor het werk van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: