VLC

Wijkinloop in de wijk Proostdijland te Mijdrecht


Geplaatst op: 15 november 2011

Om te weten wat er onder de inwoners leeft, gaan er maandelijks inloopspreekuren plaatsvinden. Het eerste inloopspreekuur vindt plaats op dinsdag 29 november in de wijk Proostdijland. Alle inwoners van de wijk Proostdijland in Mijdrecht worden van harte uitgenodigd om te praten over wat er goed en minder goed gaat in de wijk. De inloop vindt plaats op dinsdag tussen 15.30 en 16.30 uur in Wijkcentrum Present, Johan van Renessestraat 16 te Mijdrecht.

Thema: Voelt u zich veilig in de wijk?
Elke maand willen we een thema geven aan het spreekuur. Voor november willen we graag met u meedenken en praten over welke maatregelingen het wonen in uw buurt/wijk veiliger maakt. Vervangend wijkagent Abdel Abid zal voor dit thema aanwezig zijn. Uiteraard is iedereen welkom die iets te melden of een idee heeft, zich actief wil inzetten voor de wijk of gewoon een praatje met medebewoners of andere aanwezigen wil maken.


Wijkgericht Werken
De Ronde Venen is eind vorig jaar gestart met Wijkgericht Werken. Doel van het wijkgericht werken is om inwoners meer invloed te geven op het beleid, meer samen te werken en bewoners actief te maken in de eigen wijk. Dit moet leiden tot een betere leefbaarheid in wijken. In dat kader werkt de gemeente samen met wijkcomités, Groenwest, de politie en Stichting De Baat. Ook is er een wijkteam samengesteld. Het wijkteam bestaat uit Marcel Wolswijk, projectleider wijkgericht werken van gemeente De Ronde Venen; Fianca Euverman, woonconsulent van Groenwest; Job van Bennekom, wijkagent en Annelies de Hoop, opbouwwerkster.

Data en thema 2011
Dinsdag 29 november 15.30 - 16.30 - ‘Voelt u zich veilig in de wijk? - de wijkagent
Dinsdag 27 december 15.30 - 16.30 - ‘Voelt u zich als huurder betrokken bij uw eigen woon- en leefomgeving? - woonconsulent woningcorporatie Groenwest

Meer informatie
Marcel Wolswijk, projectleider wijkgericht werken
e: m.wolswijk@derondevenen.nl - t: 0297-291849) of Annelies de Hoop, opbouwwerkster e: a.dehoop@stichtingdebaat.nl - t: 0297-230280.Opbouwwerk
Opbouwwerkers brengen buurtbewoners samen om knelpunten aan te pakken in hun woon- en leefomgeving. Het gaat dan vaak om sociale of maatschappelijke problemen. De opbouwwerker fungeert als stimulator, coördinator en als tussenpersoon naar organisaties en beleidsinstanties.
Er zijn al veel buurtbewoners in De Ronde Venen hard aan het werk om hun wijk mooier, leuker, sterker, veiliger of vrolijker te maken. Jong en oud, rechts en links, denkers en doeners, wit en zwart.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Stichting De Baat

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wijkinloop in de wijk Proostdijland te Mijdrecht

Om te weten wat er onder de inwoners leeft, gaan er maandelijks inloopspreekuren plaatsvinden. Het eerste inloopspreekuur vindt plaats op dinsdag 29 november in de wijk Proostdijland. Alle inwoners van de wijk Proostdijland in Mijdrecht worden van harte uitgenodigd om te praten over wat er goed en minder goed gaat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: