Inzamelingsactie voor Mali


Geplaatst op: 15 november 2011

Op zaterdag 26 (11.00-17.00) en zondag 27 (11.00-16.00) november wordt een inzamelingactie gehouden door Nederlandse kunst studenten voor studenten in Mali Afrika. Er wordt kunst te koop aangeboden, dit varieert van keramiek tot schilderijen. Ook worden er workshops gegeven voor zowel jong als oud. Iedereen is welkom.
Het Boerma instituut is tijdens de inzamelingsactie veranderd in een grootschalig galerie. De inzamelingsactie is georganiseerd door studenten aan de hoge school van de kunsten in Amsterdam. 5 studenten gaan een maand lang voor een projectstage naar Bamako in Mali. Hier krijgen ze een schildertechniek Bogolan onderwezen. "De inzamelingsactie wordt gehouden om materialen en geld te doneren aan studenten aan het Institut National des Arts (INA) in Mali. "De studenten in Mali hebben vaak geen geld om aan materialen te komen. Wij willen ze hierbij helpen. Het leek ons leuk om jong en oud bij dit project te betrekken. Voor volwassenen en kinderen zijn er verschillende workshops te volgen en er is kunst te koop voor alle leeftijden. Veel van de kunstwerken zijn gemaakt door de studenten aan de academie. De kunst verschilt van schilderijen tot keramiek. Natuurlijk kan er ook geld gedoneerd worden" Aldus de studenten van de hoge school van de kunsten in Amsterdam.

Workshops, waaronder: Afrikaanse maskers maken, geluksamuletten maken, Afrikaanse sierraden maken van gerecycled papier en animatiefilmpje maken (www.animatietafel.nl) .

Wij nodigen iedereen van harte uit.

Kijk voor meer informatie over het project op www.kunstnomade .nl en ook op facebook "inzamelingsactie, Mali, Afrika"

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inzamelingsactie voor Mali

Op zaterdag 26 (11.00-17.00) en zondag 27 (11.00-16.00) november wordt een inzamelingactie gehouden door Nederlandse kunst studenten voor studenten in Mali Afrika. Er wordt kunst te koop aangeboden, dit varieert van keramiek tot schilderijen. Ook worden er workshops gegeven voor zowel jong als oud. Iedereen is welkom.Het Boerma instituut is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: