De Vinken nog niet op niveau

Geplaatst op: 15 november 2011

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag 12 november de eerste zaalcompetitiewedstrijd in Bodegraven. Tegen het achttal van Vriendenschaar keek De Vinken al snel tegen een achterstand aan en had veel moeite om tot score te komen. Een stuk feller was De Vinken aan het begin van de tweede helft, wat de achterstand verkleinde tot twee scores. In de laatste twintig minuten werden de Vinkeveners onder de voet gelopen door Vriendenschaar tot de eindstand van 18-9.

Laag scoringspercentage
Na het kampioenschap van vorig jaar speelt de door ANB-AMRO gesponsorde hoofdmacht dit zaalseizoen in de tweede klasse. Het vlaggenschip smacht al maanden naar de eerste overwinning en was erop gebrand dit zaalseizoen goed van start te gaan.
Aanvallend begonnen Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman. De defensie werd gevormd door Joyce Kroon, Kelvin Hoogeboom, Rudy en Silvia Oussoren.
Nadat beide teams een aantal lange aanvallen hadden opgezet kwamen beide ploegen van de nul af door strafworpen, welke namens De Vinken door Peter Kooijman werd benut.
Ondanks de goede rebound van Joyce, waardoor veel schoten gelost werden, vielen de doelpunten bij Vriendenschaar. De verdedigende fouten werden door Vriendenschaar afgestraft en met treffers van Peter Koeleman, Rudy en Kelvin was de ruststand 7-4.

Vijfhonderdste treffer van Mariska
De tweede helft kreeg De Vinken al snel een treffer om de oren, maar ging toch gretig op zoek naar scores, want er werden nog steeds genoeg kansen gecreëerd. Eén daarvan was de doorbraak van Peter Kooijman, waardoor de weggetrokken Peter Koeleman de bal ontving en zijn kans door de mand zag vallen. Verdedigend kon De Vinken de rug recht houden door overnames van Silvia en Kelvin bij de doorloopballen van Vriendenschaar. Vriendenschaar gaf verdedigend De Vinken voldoende ruimte om vanuit rust te kunnen schieten, waardoor Mariska haar vijfhonderdste doelpunt in dienst van het eerste kon scoren. Na de 9-6 kon het team van coach Fred Straatman nog eenmaal dichtbij komen door een schot van Rudy, maar hierna lag het initiatief volledig in de handen van Vriendenschaar. De trefzekerheid van de heren van Bodegraven was van een hoger niveau. En wanneer De Vinken verdedigend de concentratie even los liet maakte Vriendenschaar door wegtrekballen en doorloopballen hier optimaal gebruik van. De doorloopballen van Rudy en Melanie waren de laatste Vinkentreffers voor de eindstand van 18-9.

Aankomende zaterdag speelt De Vinken 1 tegen THOR 1 uit Harmelen. De wedstrijd zal om 16.00 uur aanvangen in sporthal De Boei.

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag 12 november de eerste zaalcompetitiewedstrijd in Bodegraven. Tegen het achttal van Vriendenschaar keek De Vinken al snel tegen een achterstand aan en had veel moeite om tot score te komen. Een stuk feller was De Vinken aan het begin van de … Lees meer »