KDO wint overtuigend in Langeraar en meldt zich in de middenmoot van 2C

Geplaatst op: 5 november 2018

Na de terechte 3-1 overwinning van vorige week tegen HVV, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Altior op het programma. In Langeraar kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over de geblesseerden Sven Vlasman, Mathijs van Rijn en Joris Kortenhorst, terwijl Roy Verkaik nog genoot van zijn vakantie. Hierdoor begon o.a. routinier Mathijs Molleman vanaf de aftrap en was er eveneens een basisplaats voor de jongelingen Thomas Stevens en Mika van der Weijden.

Op het sfeervolle en nieuwe sportpark van Altior beleefde KDO een droomstart. Nadat Thomas Stevens in zijn eerste actie al onderuit werd gehaald op de rand van het zestienmetergebied, kreeg KDO een vrije trap. Recht voor het doel van de thuisploeg schoot Jim Klijn vervolgens binnen de 1e minuut de bal op prachtige wijze in de hoek, 0-1. Hierna hadden de Kwakelaars in kort tijdsbestek Altior al op een grotere achterstand kunnen zetten, maar zowel Thomas Stevens (schot) als Jesse Stange (paal) wisten nog niet te scoren. Altior, vorig seizoen kampioen geworden in de 3e klasse, wist eigenlijk alleen via dode spelmomenten gevaar te stichten voor het Kwakelse doel. In de 28e minuut vergrootte Joeri Stange de voorsprong van KDO. Na een afgeslagen corner schoot Joeri gericht op doel, iets waar de Langeraarse doelman zeer veel moeite mee had en uiteindelijk moest buigen, 0-2.
Toen Bart Hoving vlak voor rust de 0-3 binnenschoot konden de Kwakelaars met een grote glimlach richting de kleedkamer gaan.

In de tweede helft trachtte Altior de spanning terug te brengen in de wedstrijd. De thuisploeg, die zijn laatste drie wedstrijden knap wist te winnen, wist in de 52e minuut wel de 1-3 te maken door een kopbal van Anton de Haan. Na deze tegentreffer bracht KDO drie minuten later het verschil in doelpunten weer terug tot drie. Na een vloeiende aanval aan de linkerkant wist Erik Verbruggen met een prima voorzet Thomas Stevens te bereiken. De 20-jarige Thomas aarzelde geen moment en schoot de 1-4 tegen de touwen. In de 60e minuut was er een soortgelijke Kwakelse aanval, alleen werd Thomas Stevens, de rechtsbuiten van KDO, toen onderuit gehaald door de doelman van Altior. Het gevolg hiervan was een strafschop, terwijl de Langeraarse keeper van geluk mocht spreken dat hij niet vroegtijdig naar de kleedkamer werd gestuurd. Jesse Stange ging achter de bal staan en schoot overtuigend raak, 1-5. Toen Altior tien minuten voor tijd de 2-5 maakte, deden de oranjehemden er alles aan om het onmogelijke in de slotfase waar te maken. Ondanks de rode kaart van Mathijs Molleman (neerhalen van een doorgebroken speler), kwam KDO nauwelijks meer in de problemen en was even later de tweede overwinning op rij een feit.

Door de ruime overwinning op Altior heeft KDO nu tien punten uit zes punten. Hiermee staan de Kwakelaars op de zevende plaats, met nog één wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande zondag wordt deze inhaalwedstrijd gespeeld in Reeuwijk tegen RVC’33. Tegen de degradant uit de eerste klasse kan KDO zich bij winst zich gaan melden in de subtop van de 2e klasse C. De verschillen bovenin zijn nog zeer klein, dus wie weet wat er nog allemaal kan gaan gebeuren…

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits (75e Menno Lingeman), Mathijs Molleman, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens, Joeri Stange, Mika van der Weijden (75e Max Wessels), Bart Hoving en Jesse Stange (75e Bas Kok).

Laatst bewerkt op: 5 november 2018 05:18

Bron: #DeKwakel -

Na de terechte 3-1 overwinning van vorige week tegen HVV, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Altior op het programma. In Langeraar kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over de geblesseerden Sven Vlasman, Mathijs van Rijn en Joris Kortenhorst, terwijl Roy Verkaik nog genoot van zijn vakantie. Hierdoor begon … Lees meer »