Brandweer naar kleine 'explosies' in Mijdrecht en Wilnis


Geplaatst op: 5 november 2018

De brandweer was maandagochtend druk met meerdere kleine 'explosie' meldingen in Mijdrecht en Wilnis.

De eerste melding kwam rond 8:10 uur binnen van bouwvakkers aan de Kerspelstraat in Mijdrecht. Zij tapten water af toen er ineens knallen uit de kruipruimte kwamen. Niet veel later was er lichte rookontwikkeling en rook het naar brand.

De brandweer kwam ter plekke en nam een knetterend geluid waar in de meterkast. Ook toen zij er waren was er nog een kleine explosie hoorbaar. De vermoedelijke oorzaak is water op de elektriciteitskabels. Netbeheerder Stedin doet verder onderzoek. Tot die tijd zitten meerdere woningen aan de Kerspelstraat zonder stroom.

Wilnis

Niet veel later kwam er een zelfde melding binnen vanuit Wilnis. Bewoners van de Van Damlaan hoorde meerdere knallen en waarschuwden de brandweer. Brandweerlieden constateerden lichte rookontwikking/waterdamp in meerdere kruipruimtes. Een stukje purschuim was zwartgeblakerd, maar de exacte oorzaak werd niet duidelijk. Ook hier komt Stedin ter plekke om de oorzaak te achterhalen.

Laatst bewerkt op: 5 november 2018 10:34

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer naar kleine 'explosies' in Mijdrecht en Wilnis

De brandweer was maandagochtend druk met meerdere kleine 'explosie' meldingen in Mijdrecht en Wilnis. De eerste melding kwam rond 8:10 uur binnen van bouwvakkers aan de Kerspelstraat in Mijdrecht. Zij tapten water af toen er ineens knallen uit de kruipruimte kwamen. Niet veel later was er lichte rookontwikkeling en rook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: