Werken in het westen

Burgemeester Jeroen Nobel ontbijt met leerlingen van de Graankorrel


Geplaatst op: 8 november 2018

 
Op 6 november ontbeet burgemeester Jeroen Nobel met leerlingen van CBS de Graankorrel in Kudelstaart. De burgemeester onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt.
Met dit Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.Tijdens het ontbijt maakten de kinderen en de burgemeester kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.


Donatie aan Kinderpostzegels
Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een echt feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.
 
Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16ejaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Laatst bewerkt op: 8 november 2018 11:07

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester Jeroen Nobel ontbijt met leerlingen van de Graankorrel

 Op 6 november ontbeet burgemeester Jeroen Nobel met leerlingen van CBS de Graankorrel in Kudelstaart. De burgemeester onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt.Met dit Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: