001 -Family

Leerlingen doen mee aan De Week van het Geld


Geplaatst op: 14 november 2011

Donderdag 10 en vrijdag 11 november kregen de groepen 7 en 8 van basisschool "de Vuurvogel" les over geld. Dit viel onder de landelijke actie "De Week van het Geld" (www.deweekvanhetgeld.nl )
Goed omgaan met geld is niet gemakkelijk en het is belangrijk voor kinderen om te leren hoe je goed met geld kunt omgaan. Er werd met de kinderen gesproken over wie krijgt er zakgeld en heb jij afspraken gemaakt met je ouders over wat je mag doen met je zakgeld? Wie heeft een spaarrekening en waar spaar je voor? Wat is een bank en wat doet iemand die bij een bank werkt?
Het Cashspel, wat hierna gespeeld werd, was hilarisch leuk! Er werd in verschillende teams gerekend, gebattled en vragen beantwoord met als doel zoveel mogelijk geld te verdienen. Het team wat het meeste verdiend heeft, doe mee met de landelijke loting. Hiermee kan een volledig verzorgde excursie voor groep 7 en 8 naar het Geldmuseum in Utrecht worden gewonnen. Binnenkort ontvangen de kinderen allemaal nog een spaarblik, zodat ze zelf nog meer en beter kunnen sparen.


Leer uw kind omgaan met geld!
Naast dat op veel basisscholen deze week aandacht besteedt wordt aan dit onderwerp, speelt u als ouder natuurlijk ook een belangrijke rol. Breng daarom bijvoorbeeld een bezoek aan het Geldmuseum, speel met uw kind online het Geldspel of praat over zakgeld, lenen, sparen en/of reclame. Immers jong geleerd, is oud gedaan! Kijk ook op www.wijzeringeldzaken.nl

Wij bedanken Jeroen en Marloes van de ING hartelijk voor hun leuke, informatieve en leerzame lessen. Graag tot een volgende keer!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen doen mee aan De Week van het Geld

Donderdag 10 en vrijdag 11 november kregen de groepen 7 en 8 van basisschool "de Vuurvogel" les over geld. Dit viel onder de landelijke actie "De Week van het Geld" (www.deweekvanhetgeld.nl )Goed omgaan met geld is niet gemakkelijk en het is belangrijk voor kinderen om te leren hoe je goed … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: