FC Breukelen MC1 tegen Hertha MC1

Geplaatst op: 13 november 2011

Oftewel de nummer elf tegen de nummer drie. Hertha meisjes C1 uit de top van het linkerrijtje tegen de meisjes C1 van Breukelen die één na laatste staan. Met die instelling werd er ook gevoetbald in Breukelen. We hebben voor de wedstrijd al standen gehoord die zouden passen bij een basketbal- wedstrijd. Maar binnen 4 minuten stonden de meisjes van Hertha tegen een achterstand aan te kijken, 1 - 0. Er zaten een paar aardige voetbalsters bij Breukelen en die gaven de meisjes uit Vinkeveen het nakijken. Bijna de gehele wedstrijd speelde zich af op de helft van Breukelen. Er werd wel 10 keer op het doel geschoten, maar dat doel was waarschijnlijk in Breukelen veel kleiner dan in Vinkeveen. Alle ballen gingen naast of over. Dus in de rust keken de meisjes van Hertha nog steeds tegen de 1 - 0 achterstand aan. In de tweede helft ging het niet veel beter. Breukelen ging met overmacht de duels aan maar kreeg de bal niet goed weg. Door een uitbraak van de nummer 17, één van hun sterspeelsters, werd er zelfs 0 - 2 gescoord. We stevenden af op onnodig verlies. Zeven minuten voor het einde scoorde Rowan gelukkig nog een tegen doelpunt, die werd gevierd of het een overwinning was. Mogelijk is dit het keerpunt in de wedstrijd geweest. Breukelen brak nog één keer door de defensie van Vinkeveen, maar die bal ging gelukkig meters naast. Er kwam meer opbouw over rechts, prima loopwerk van Danitsja en Rowan, ook Emma stond haar mannetje tegen een paar kopen grotere dame van Breukelen. Maar wat er ook werd opgebouwd werd, de bal ging er gewoon niet in. Nikita schoot meerdere keren over, Emily meerdere keren naast. Nancy, onze Girl of te Match van vorige week, zal gedacht hebben als het dan niet lukt van dichtbij om die bal in het net te werken, dan maar van ver af. Op ruim 25 meter afstand een mooie boogbal over de keepster 2 - 2. Nog drie minuten, het kon dus nog. En ja hoor de bal kwam weer bij Nancy en zij zal gedacht hebben, dit doe ik gewoon nog een keer en inderdaad 2 - 3. De wedstrijd werd dus winnend afgesloten voor de meisjes van Hertha MC1, maar of deze wedstrijd de boekjes ingaat als een mooie wedstrijd dat betwijfel ik, maar wel als heel erg spannend en dat is ook wat waard. Net als in het professionele voetbal is het de uitslag die telt, weer winst en de 3e plaats blijft stevig in handen, al is dit op doelsaldo (+6) op nummer vier. Deze wedstrijd is er geen Girl of the Match, volgende week thuis tegen Waterwijk MC3 uit Almere hopen we dat we een andere wedstrijd gaan zien. Ook die moet gewonnen worden om in de bovenste regionen mee te blijven spelen. Lijkt het jou leuk om bij de meisjes van Hertha te komen spelen? We kunnen een aantal meisjes gebruiken in de team MA1, MB1 en MC1. Meld je aan via meidenvoetbal op de internetsite van Hertha. In 2012 gaan de meisjes van Hertha MC1 en MB1 een toernooi spelen in Engeland (Londen) maar daarover schrijven we vast later meer.

Bron: 0297-online.nl

Oftewel de nummer elf tegen de nummer drie. Hertha meisjes C1 uit de top van het linkerrijtje tegen de meisjes C1 van Breukelen die één na laatste staan. Met die instelling werd er ook gevoetbald in Breukelen. We hebben voor de wedstrijd al standen gehoord die zouden passen bij een … Lees meer »