Efficiënt RVC’33 wint zeer gelukkig van KDO 1

Geplaatst op: 12 november 2018

Na twee overwinningen op rij stond afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen RVC’33 op het programma. In Reeuwijk kon KDO bij een overwinning stijgen naar de subtop in de 2eklasse C.
Roy Verkaik keerde terug in de basis na zijn vakantie, terwijl Erik Verbruggen een weekend weg was.

Van meet af aan was het elftal van trainer Raymond de Jong de voetballende partij, terwijl de thuisploeg vooral de lange bal hanteerde. In de beginfase liet Thomas Stevens zich aan de rechterkant al snel een paar keer positief gelden, maar tot een vroeg openingsdoelpunt leidde dit helaas niet. Aan de andere kant strafte RVC’33 in de 10eminuut een fout achterin bij KDO genadeloos af. Een lange bal liet de Kwakelse achterhoede lopen, waarna doelman Jesper Oudshoorn zeer ongelukkig uitgleed en de Reeuwijkse linksbuiten met een wippertje de 1-0 aantekende. Tien minuten later was Joeri Stange dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot, op aangeven van zijn broertje Jesse, belandde op de kruising. In de 24eminuut wist RVC’33 zijn tweede kans ook direct te verzilveren. Na een aanval vanaf de linkerkant wist de Reeuwijkse back de 2-0 binnen te schieten. Een forse domper voor de Kwakelaars, want het wedstrijdbeeld kwam niet overeen met deze tussenstand. In de 32eminuut had KDO in het zadel geholpen kunnen worden, toen er een overtreding op Bart Hoving in het zestienmetergebied werd gemaakt. De scheidsrechter wuifde dit echter weg, zodat KDO geen strafschop kreeg. Met een 2-0 stand werd even later de rust bereikt.

In de tweede helft kreeg Bart Hoving in de 53eminuut een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. De doelman van RVC’33, die deze middag een uitstekende wedstrijd keepte, wist het schot van Bart echter te keren. Binnen vijf minuten kreeg de nummer 10 van de Reeuwijkse ploeg twee gele kaarten, zodat KDO in de laatste vijfendertig minuten tegen tien man kwam te spelen. Hierna schakelde KDO dan ook snel over naar het 3-4-3 systeem, waarbij aanvaller Thijs Plasmeijer werd ingebracht voor verdediger Max Wessels. Wat KDO hierna ook deed, het ontbrak aan geluk en precisie in Reeuwijk. Er werden te weinig kansen gecreëerd om terug in de wedstrijd te komen. Thomas Stevens en Thijs Plasmeijer waren nog wel dichtbij de 2-1, maar continu was de alerte sluitpost van RVC’33 de reddende engel voor de degradant uit de eerste klasse.
De thuisploeg had bovendien diverse gele kaarten nodig om de Kwakelse aanvallen te ontregelen en trokken op deze manier de overwinning uiteindelijk onverdiend over de streep. De Kwakelaars dropen zwaar teleurgesteld van het veld af.

Door deze nederlaag blijft KDO hangen in de middenmoot in 2C en blijft de gewenste sprong op de ranglijst uit. Aankomende donderdag spelen de Kwakelaars om 20:00 uur in Hoogwoud in de 2eknock-out ronde van de beker tegen Grasshoppers. Vervolgens komt a.s. zondag ESTO op bezoek in De Kwakel. Wij hopen op uw komst en betere resultaten deze week!
Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman (38eMax Wessels / 59eThijs Plasmeijer), Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn (67eBas Kok), Thomas Stevens, Joeri Stange, Mika van der Weijden, Bart Hoving en Jesse Stange.

Laatst bewerkt op: 12 november 2018 07:22

Na twee overwinningen op rij stond afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen RVC’33 op het programma. In Reeuwijk kon KDO bij een overwinning stijgen naar de subtop in de 2eklasse C. Roy Verkaik keerde terug in de basis na zijn vakantie, terwijl Erik Verbruggen een weekend weg was. Van meet af … Lees meer »