Goed begin voor Atlantis 1

Geplaatst op: 13 november 2011

Afgelopen zaterdag ging het zaalseizoen weer van start voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. In het eerste competitieduel van het seizoen moesten de Mijdrechtenaren thuis aantreden tegen Koveni uit Nieuwegein. Op het veld was er door Atlantis duidelijk progressie geboekt, maar de ploeg bleef moeite houden de vooruitgang om te zetten in punten.

Dit zaalseizoen zou er meer geoogst moeten worden en Koveni was een tegenstander waar van gewonnen zou moeten kunnen worden. Dit gebeurde dan ook, met een verdiende 14-12 overwinning bleven de punten in Mijdrecht.
Ten opzichte van het veld waren er behoorlijk wat wijzigingen in de opstelling van Atlantis. De Rabobank formatie kreeg in oefenperiode met een aantal blessures te kampen, waardoor de samenstelling van het team anders werd dan vooraf bedacht door coach Frits Bruijntjes. Desalniettemin had ook dit team in de laatste oefenwedstrijd laten zien een hoog niveau te kunnen halen. De aanval bestond uit: Joyce Gortenmulder, Cynthia Sassen, Mark Goverse en Jimmy de Koning. In de verdediging begonnen: Janneke van Ginkel, Tamara Gortenmulder, Berry de Jong en Jelmer Steen.
Atlantis begon geconcentreerd en wist dan ook vrij gemakkelijk de eerste punten op haar naam te zetten. Na drie minuten gespeeld te hebben stond het 2-0. Maar toen was ook Koveni wakker geschud en ging de strijd vrij gelijk op. Bijna de gehele eerste helft kon Atlantis de voorsprong behouden, maar vlak voor rust kwam Koveni toch langszij. Atlantis bleef nog even doorknokken en wist zo in de laatste minuut de voorsprong toch weer op twee punten te brengen. Met een stand van 8-6 gingen de ploegen de kleedkamer in.
Na rust had Atlantis een dipje. De ploeg uit Mijdrecht wist tien minuten lang de korf niet te vinden, waardoor Koveni de leiding overnam en Atlantis tegen een 8-10 achterstand aankeek. Hierna herpakten de Mijdrechtenaren zich. Verdedigend hield de ploeg het goed dicht en aanvallend kwamen de doelpunten ook weer. Met nog tien minuten te gaan kwam Jeroen Korver in het veld voor Berry de Jong. Niet lang daarna wist Atlantis de mokerslag uit te delen door op vier punten voorsprong te komen, de stand was 14-10. Met nog een paar minuten op de klok maakte Ciska Taal haar debuut in Atlantis 1. Koveni wist nog wel wat terug te doen, maar het was al te laat. Na een uur spelen klonk het laatste fluitsignaal met een stand van 14-12.

Met deze eerste overwinning kan de Rabobank equipe terugkijken op een goede start. Er zijn nog voldoende punten om aan te werken, maar de basis is er in ieder geval. Met vertouwen kan er naar de rest van het zaalseizoen worden gekeken. Volgende week speelt Atlantis 1 een uitwedstrijd in IJmuiden tegen DKV. De eerste thuiswedstrijd staat 3 december pas weer op het programma.

Afgelopen zaterdag ging het zaalseizoen weer van start voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. In het eerste competitieduel van het seizoen moesten de Mijdrechtenaren thuis aantreden tegen Koveni uit Nieuwegein. Op het veld was er door Atlantis duidelijk progressie geboekt, maar de ploeg bleef moeite houden de vooruitgang om … Lees meer »