Ondanks verlies toch tevredenheid bij Atlantis A1

Geplaatst op: 13 november 2011

Afgelopen zaterdag startte de zaalcompetitie voor de korfballers van de door Van Dam Bedrijfsdiensten gesponsorde Atlantis A1. Net zoals op het veld speelt Atlantis A1 ook in de zaal in de landelijke eerste klasse. Zij zullen in deze competitie aantreden tegen: Avanti (Pijnaker), DES (Delft), Excelsior (Delft), Fortuna (Delft), ODO (Maasland), TOP (Sassenheim) en Valto (De Lier).

In vergelijking met het achttal op het veld hebben de trainers/coaches Marijke Pauw en Arie Zaal twee wissels toegepast. Maarten Helsloot en Lars van Walraven maken nu deel uit van het basisachttal. De overige spelers zijn: Jeroen Korver, Goof van Straaten, Sharon Moen, Sophia van der Horst, Megan van Aken en Ciska Taal. Een domper was de op donderdag opgelopen blessure van Megan, Eva Haspels nam zaterdag haar plaats in.
In sporthal de Phoenix mocht Atlantis A1/Van Dam vandaag aantreden tegen TOP. Onder toeziend oog van erelid en oud-voorzitter Rien Pothuizen werd het een vermakelijke en aantrekkelijke wedstrijd waarin Atlantis net niet was opgewassen tegen hun leeftijdgenoten uit Sassenheim. Via een 9-10 ruststand werd er verloren met 17-19. Atlantis startte sterk: een vrije bal van Ciska Taal was direct doeltreffend. TOP liet zich niet verrassen en bleef in het spoor van Atlantis, na de gelijkmaker pakten zij de voorsprong maar Maarten Helsloot bracht beide ploegen weer op gelijk hoogte; 2-2. De 2-3 was voor TOP en Ciska schoot de 3-3 binnen. Zo ging dat de gehele eerste helft door, TOP kwam telkens op een minieme voorsprong en Atlantis bleef knokken om bij te blijven. De overige 6 Atlantis-doelpunten voor de rust kwamen uit handen van Jeroen (2x), Ciska, Maarten, Goof en Sophia.
Ondanks de achterstand was er in de rust nog alle hoop op een goede afloop. Waar TOP, als team, meer de rust bewaarde in de aanval speelde Atlantis wat rommelig en vaak te gehaast. Dit leidde tot veel onnodig balverlies en ongecontroleerde schoten zonder afvang. Niettemin heerste er sfeer van "we staan dan wel achter maar er is nog niets verloren" en ondanks dat TOP na de rust op 9-11 kwam, bracht Jeroen beide ploegen weer naast elkaar. Wat volgde was eenzelfde beeld als gedurende de eerste helft; TOP op voorsprong en Atlantis in de achtervolging. Zelfs een achterstand van 3 goals werd genivelleerd en zo bleef het spannend tot in de laatste minuten. Bij een stand van 17-18 met nog 1 minuut te gaan moest Atlantis risico's nemen en dat werd vakkundig uitgespeeld door TOP; hun 19e goal betekende direct het einde van de wedstrijd.
De overige doelpuntmakers van Atlantis in de tweede helft waren: Jeroen (2x), Maarten (2x), Ciska en Goof. Atlantis kan terugzien op een zeer verdienstelijke wedstrijd waarin het team het uiteindelijk moest afleggen tegen het sterke collectief van TOP. De volgende wedstrijd van Atlantis A1/Van Dam zal plaatsvinden op 19 november om 14.00 uur in sporthal De Buitenhof in Delft, alwaar Atlantis het mag opnemen tegen kampioenskandidaat Excelsior.

Afgelopen zaterdag startte de zaalcompetitie voor de korfballers van de door Van Dam Bedrijfsdiensten gesponsorde Atlantis A1. Net zoals op het veld speelt Atlantis A1 ook in de zaal in de landelijke eerste klasse. Zij zullen in deze competitie aantreden tegen: Avanti (Pijnaker), DES (Delft), Excelsior (Delft), Fortuna (Delft), ODO … Lees meer »