CSW MC2 komt op stoom

Geplaatst op: 13 november 2011

Na een moeilijke start van het seizoen heeft de MC2 van CSW de opgaande lijn te pakken. Een verdubbeling van de trainingsarbeid, van trainers Danny Wiering en Rob Borghstede, en een steeds betere teamspirit liggen hier aan ten grondslag. Voor alle speelsters is de ideale positie bepaald en wordt er vanuit de lijn druk gezet op de tegenstanders. Deze nieuwe tactiek werpt haar vruchten af.
Na eerdere de winst op de Zuidvogels uit Huizen met 3-0, werd dit weekend het Bussumse BFC met dezelfde cijfers verslagen. Van een thuisvoordeel kan niet worden gesproken, want beide wedstrijden werden op vijandig terrein gewonnen. Sterk spel van CSW lag ook dit weekeinde ten grondslag aan de terechte overwinning. Verdedigend stond Adlaine Hoogvliets, ondanks een gemiste penalty, haar mannetje, de sterspeelster van BFC werd volledig door haar geneutraliseerd. Over de hele wedstrijd kreeg BFC nauwelijks kansen en hoefde keepster Amy Scheren bijna niet in actie te komen. De enkele keer dat BFC toch een aanval lanceerde werd dit prima gepareerd door Amy Scheren.

Het Bussumse BFC werd in de eerste helft volledig overklast door de MC2 van CSW. Vele kansen leidden tot een rust- en eindstand van 3-0. Twee doelpunten van de prima spelende Nina Jongerling, die pas haar derde officiële wedstrijd speelde, en één van Wendy Langeraad. In de tweede helft nam CSW gas terug en speelde de wedstrijd op routine uit. Met keepster Amy Scheren en de verdediging bestaande uit Britt van Zuylen, Verone de Jong, Adlaine Hoogvliets en Sanne Hoekstra, het middenveld van Jessica Hamenyimana, Elise Kraemer, Shannon Twaalfhoven en in de aanval Nina Jongerling, Wendy Langeraad en Suzanne Pijper werd BFC eenvoudig aan de kant gezet. Voor de rest van het seizoen lijkt dit opmaat voor verder succes.

Na een moeilijke start van het seizoen heeft de MC2 van CSW de opgaande lijn te pakken. Een verdubbeling van de trainingsarbeid, van trainers Danny Wiering en Rob Borghstede, en een steeds betere teamspirit liggen hier aan ten grondslag. Voor alle speelsters is de ideale positie bepaald en wordt er … Lees meer »