Gastlessen op basisschool De Eendracht in Mijdrecht


Geplaatst op: 9 november 2011

Vanochtend verzorgde Arthur Reitsma van de Nederlandse Vereniging van Banken gastlessen op basisschool De Eendracht in Mijdrecht. In twee klassen van groep acht ging hij in gesprek met dolenthousiaste kinderen over omgaan met geld, sparen en verantwoord besteden. Dit deed hij in het kader van de Week van het geld, waarin medewerkers van banken en van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) gezamenlijk een recordaantal van 1.500 gastlessen geven op basisscholen in heel Nederland.

Om een gastles over financiële educatie leuk en laagdrempelig te maken is het spel Cash Quiz ontwikkeld. Kinderen vormen kleine teams en per team is geld te winnen door het goed beantwoorden van rekenvragen, open vragen, schattingsvragen en battles tussen kinderen. Wat kost een skateboard? hoe zwaar is een twee euromunt? en wat betekent een appeltje voor de dorst? Het spel brengt interactie op gang over omgaan met geld, de rol en invloed van geld en bevat begrippen als Chipknip, geld opnemen bij de geldautomaat, gebruik van de pinpas en geeft inzicht in wat een bank precies is.

"Wat een gastles zo leuk maakt is het gesprek aangaan met kinderen en ze de rol en invloed van geld bijbrengen op een leuke en speelse manier. De Cash Quiz is een leuk middel om deze boodschap over te brengen. Ik heb les gegeven op de school van mijn dochter, zij zit in groep 1 en is nog te jong voor de gastles maar het spaarblik dat alle kinderen meekregen vond ook zij erg leuk". Arthur vervolgt: "Hier ligt ook een duidelijke rol voor de ouders. Op de vraag "is het normaal om je ouders meer geld te vragen als je zakgeld op is", gaven bijna alle kinderen aan dat dit normaal is, terwijl kinderen ook al op jonge leeftijd moeten leren rond te komen met het geld dat zij hebben. Het was een leuke ervaring en ga volgend jaar weer een gastles geven!" Uiteraard mag de school het spel houden en een promoteam deelde aan alle kinderen spaarblikken uit waarop kinderen hun spaardoel kunnen schrijven.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gastlessen op basisschool De Eendracht in Mijdrecht

Vanochtend verzorgde Arthur Reitsma van de Nederlandse Vereniging van Banken gastlessen op basisschool De Eendracht in Mijdrecht. In twee klassen van groep acht ging hij in gesprek met dolenthousiaste kinderen over omgaan met geld, sparen en verantwoord besteden. Dit deed hij in het kader van de Week van het geld, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: