CDA presenteert wethouderskandidaat David Moolenburgh


Geplaatst op: 9 november 2011

Door het vertrek van onze wethouder Ingrid Lambregts moest de fractie op zoek naar een nieuwe kandidaat. Na discussie met fractie en bestuur is besloten de vacature breed uit te zetten binnen het CDA-netwerk.

De fractie is gestart met het opstellen van een functieprofiel voor de nieuwe wethouder en daarna is de vacature opengesteld. Er hebben zich 25 kandidaten aangemeld. De vertrouwenscommissie, samengesteld uit leden van bestuur en fractie, heeft 8 sollicitanten geselecteerd voor een kennismakingsgesprek. Na uitvoerige gesprekken heeft de commissie unaniem besloten de heer Drs. David Moolenburgh voor te dragen voor de vacature van wethouder van de gemeente De Ronde Venen.

David Moolenburgh (43) is sinds 2005 hoofd Algemene Zaken en Public Affairs bij het Zeeland Seaports, het havenbedrijf dat verantwoordelijk is voor de exploitatie en het beheer van de havengebieden in Vlissingen en Terneuzen. Sinds 2009 is hij tevens plaatsvervangend Algemeen Directeur. Eerder was hij ruim 6 jaar werkzaam als bestuursadviseur bij de gemeente Den Haag en direct betrokken bij de politieke besluitvorming, adviseur bij het bureau Pauw & Van Spaendonck in Den Haag en beleidsmedewerker van de CDA Tweede Kamerfractie.

Hij vervulde verschillende bestuurlijke functies binnen het CDA waaronder tot op heden lid van het Dagelijks Bestuur van het CDA Zeeland. Hij is getrouwd en heeft twee zoons.
David vindt het wethouderschap in De Ronde Venen een uitdagende baan in onze prachtige gemeente. Hij zal zich met volle overtuiging vanuit de Christen Democratische uitgangspunten inzetten voor De Ronde Venen en haar inwoners. Door mensen en organisaties te verbinden hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan het vinden van met name praktische oplossingen voor de problemen waar de gemeente voor geplaatst is. Hij kijkt uit naar een goede samenwerking met de Raad, het College en de gemeentelijke organisatie.

De installatie staat gepland voor de raadsvergadering van 24 november a.s. Wij wensen David veel succes als wethouder in onze gemeente.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: CDA

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

CDA presenteert wethouderskandidaat David Moolenburgh

Door het vertrek van onze wethouder Ingrid Lambregts moest de fractie op zoek naar een nieuwe kandidaat. Na discussie met fractie en bestuur is besloten de vacature breed uit te zetten binnen het CDA-netwerk. De fractie is gestart met het opstellen van een functieprofiel voor de nieuwe wethouder en daarna … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: