HSV '69 (zat) 3 herpakt zich tegen Cobu Boys 5

Geplaatst op: 9 november 2011

Na de povere vertoning van vorige week in Wilnis, hadden de Hoefsche Helden iets recht te zetten. Dat moest gebeuren tegen de Cobu Boys 5, een jong team uit Amersfoort dat de laatste twee wedstrijden winnend had afgesloten. Met vier sterke invallers (Patrick, Kris, Edgar en Jelger) traden de Hoevenezen aan op het wederom door zon overgoten hoofdveld van de ha-es-vau. Zoals te doen gebruikelijk hadden de bezoekers zich weer eens kapot gelachen bij de aanblik van het Hoefsche sportcomplex, eigenlijk is dat dan altijd al onze 1-0. De officiële 1-0 viel later op de middag. De Hoefsche Helden domineerden de wedstrijd en het was Gilles die zijn tor-instinct gebruikte om op de juiste plek te staan en zo een goede actie van Jurne af te ronden door de bal van dichtbij hoog in de touwen te schieten. Even later was het weer Jurne die met een hoge bal onze nummer tien Alex vond die met een duikkopbal zonder te vallen de 2-0 binnenkopte. Het spelbeeld van de eerste helft was eenzijdig: HSV controleerde en Cobu Boys was erg slordig bij balbezit, zodat de bal steeds vrij snel onderschept kon worden door het Hoefsche middenveld en verdediging. Op bepaalde momenten werd de bal minutenlang rond getikt door de thuisploeg, iets wat de week ervoor nog onmogelijk had geleken. De onmacht die Cobu Boys ervoer resulteerde in veel gescheld onderling en dat was koren op de molen van HSV. Even later was het namelijk weer het tandem Jurne-Alex dat zorgde voor een goal. Dit keer was het Alex die Jurne wegstuurde. Deze omspeelde de keeper en kon simpel de 3-0 binnenlopen. Even later trof het noodlot onze tweede spits Gilles. Terwijl hij wilde wegdraaien was er in de pittoreske polder een oorverdovend scheurende pees in de enkel te horen, waarna de Mariano Bombarda van HSV 3 ter Aarde stortte, wat wederom een klap opleverde. De toch al door blessureleed geteisterde Hoefsche seleçao had er weer een geblesseerde bij. De snelle Kris werd nu onze tweede spits en Edgar kwam als rechtshalf voor Gilles het veld in. Na deze omzetting kon het spel verder en niet lang daarna was het Diederik ofwel Simon van het duo Nick en Simon die zijn indraaiende corner in het doel van de tegenstander zag verdwijnen. Van dat een Cobu Boys verdediger de bal nog licht toucheerde voordat de bal daadwerkelijk het doel in ging, wilde Simon niets weten. Hij claimde de goal en met succes, want zijn eerste goal is inmiddels bij de statistieken te vinden. Met een verdiende 4-0 ruststand werd er gerust. De complete overheersing in het spel die HSV in de eerste helft had gehad, werd in de tweede helft toch wat minder. Het wedstrijdbeeld werd wat chaotischer, er zat minder lijn in het spel en de bal kon niet meer zo lang in de ploeg gehouden worden als in de eerste helft. Cobu Boys begon zowaar ook kansen te krijgen, nadat de door rugpijn geplaagde keeper Erik tot nu toe vrijwel niets te doen had gehad. Het was dan ook Cobu Boys dat als eerste scoorde doordat een hoge boogbal in plaats van over het doel, in het doel werd getikt door onze sluitpost. Gelukkig had de tegengoal weinig consequenties, want even later werd Alex onderuit gehaald in het vijandelijke strafschopgebied. Volgens afspraak was het Jurne die de penalty zou gaan nemen en hij liet dit buitenkansje niet onbenut: 5-1. Niet lang daarna was het aan de andere kant Dennis die ogenschijnlijk de bal blokte, maar de goed leidende scheidsrechter Schouten oordeelde anders en bood ook Cobu Boys de kans om vanaf elf meter te scoren. Dit werd een historische strafschop, want zelden zagen de koeien in het naastgelegen weiland een penalty zo ver naast geschoten worden. Erik zou zijn doel de rest van de middag dan ook schoonhouden, want het was HSV dat meerdere malen kansrijke aanvallen lanceerde op het Amersfoortse doel. In één van die aanvallen ontstond er een scrimmage voor het doel, waarbij de bal via het scheenbeen van Alex voor de voeten van onze veel scorende spits Jurne terecht kwam: 6-1. Mooi moment in de tweede helft was dat een van de spelers van Cobu Boys boos werd op centrale verdediger Colin omdat de Hoefsche Helden de bal, ik citeer: "te lang achterin rondspeelden", want "dat was toch geen voetbal". Een mooi compliment voor onze verdediging zou ik zeggen. Want de gasten waren niet bij machte om de bal in bezit te krijgen. Het slotstuk van de wedstrijd werd de 7-1, wat misschien ook wel de mooiste goal van de middag was. Naar de zijlijn gedwongen was het Jurne die met een verre breedtepass naar de andere kant van het veld, over de Cobu Boys verdediging, Alex vond die de bal in een keer doodlegde en in één beweging met links de keeper passeerde. Een prima pot voetbal met als mooie aanvulling het nieuws dat CSW 6 koploper Argon 7 op 0-0 had gehouden. Dit betekent dat de Hoefsche Helden de nieuwe nummer één van onze competitie zijn. Een mooi uitgangspunt voor de topper van volgende week, uit bij nummer twee De Meern 5, een zeer sterke opponent waar HSV hetzelfde niveau als vandaag moet zien te halen.

Na de povere vertoning van vorige week in Wilnis, hadden de Hoefsche Helden iets recht te zetten. Dat moest gebeuren tegen de Cobu Boys 5, een jong team uit Amersfoort dat de laatste twee wedstrijden winnend had afgesloten. Met vier sterke invallers (Patrick, Kris, Edgar en Jelger) traden de Hoevenezen … Lees meer »