001- Uithoorn

Aalsmeer heeft zeven nieuwe Nederlanders erbij


Geplaatst op: 8 november 2011

Deze maand is Gemeente Aalsmeer maar liefst zeven nieuwe inwoners rijker geworden. Na onder andere een inburgeringtraject hebben zij op donderdag 27 oktober de Nederlandse nationaliteit verkregen. Dit gebeurde tijdens de maandelijkse Naturalisatieceremonie, die afgelopen maand in Aalsmeer werd gehouden. Omdat het deze keer om 7 mensen ging, pakte de gemeente feestelijk uit.

Vanwege de vele familie en kennissen van de ‘nieuwe Nederlanders' die aanwezig waren, werd de ceremonie dit keer niet in de kamer van de burgemeester gehouden, maar in de Raadszaal. Wethouder Ulla Eurich heeft als locoburgemeester de ceremonie geleid. Wethouder Eurich: ‘Het was een bijzondere belevenis, het is tenslotte niet niets om een andere nationaliteit te verkrijgen. Ik spreek uit ervaring. Zelf ben ik twintig jaar geleden genaturaliseerd. Voor iedereen zijn de motieven om het Nederlanderschap aan te vragen natuurlijk anders, maar de uiteindelijke beslissing is geen makkelijke. Ik zelf heb mijn Duitse nationaliteit destijds opgegeven. In mijn geboorteland ben ik nu dus een vreemdeling. Maar net als de zeven nieuwe Nederlanders nu, heb ook ik er veel voor teruggekregen. Bijvoorbeeld rechtszekerheid en - niet te vergeten - stemrecht!'

Voordat men daadwerkelijk het Koninklijk besluit tot verlening van het Nederlanderschap uitgereikt krijgt, dient men nog een ‘Verklaring van Verbondenheid' af te leggen. Hierbij belooft of zweert men de Grondwet te zullen respecteren en de plichten van het staatsburgerschap getrouw te vervullen. Aan het einde van de plechtigheid kregen de kersverse Nederlanders van wethouder Eurich namens de gemeente een bloemboeket aangeboden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer heeft zeven nieuwe Nederlanders erbij

Deze maand is Gemeente Aalsmeer maar liefst zeven nieuwe inwoners rijker geworden. Na onder andere een inburgeringtraject hebben zij op donderdag 27 oktober de Nederlandse nationaliteit verkregen. Dit gebeurde tijdens de maandelijkse Naturalisatieceremonie, die afgelopen maand in Aalsmeer werd gehouden. Omdat het deze keer om 7 mensen ging, pakte de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: