001 -Brouwer Transport
Hoop doet leven in De Wegwijzer

Hoop doet leven in De Wegwijzer


Geplaatst op: 28 november 2018

Zondag 2 december leidt prof. dr. H.G.L. Peels beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Hij is hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn.

's Morgens is de kerntekst Jesaja 25:8b en het thema: Hoop doet leven. Deze hoop is schatrijk, gegrond en aanstekelijk. In de preek gaat het over het vergezicht dat Gods Woord ons geeft, te midden van alle verwarring en moeite in het leven: God zal eens de tranen van de ogen afwissen. Hij volvoert zijn werk, hoe moeilijk te vatten voor ons dan ook. In Christus Jezus maakt Hij zijn belofte waar, en groeien we heen naar de grote dag die komt: advent.

's Middags is de Schriftlezing Job 40+42 en het thema: Gods antwoord aan Job. Dit antwoord is overweldigend, brengt tot omkeer, en wijst heen naar het kruis. Job is het boek van de vele vragen, geconcentreerd in die éne vraag ‘waarom?’ De moeite van het lijden, van de pijn. Als in het boek Job allerlei mensen daar hun zegje over hebben gedaan, komt ten slotte God met zijn antwoord. Een ander antwoord dat wij zouden hebben verwacht. Maar wel een antwoord dat uiteindelijk ons hoop geeft, uitzicht. En ons brengt bij het kruis van Christus.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten. Benieuwd naar waar de preken over zullen gaan? Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hoop doet leven in De Wegwijzer

Zondag 2 december leidt prof. dr. H.G.L. Peels beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Hij is hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn. 's Morgens is de kerntekst Jesaja 25:8b en het thema: Hoop doet leven. Deze hoop is schatrijk, gegrond en aanstekelijk. In … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: