De Baat (2e)

Opslag van klei in Amstelhoek deels illegaal


Geplaatst op: 8 november 2011

De klei die W. Kool Grondverzet b.v. heeft opgeslagen, ligt daar deels illegaal. Dat blijkt uit nadere bestudering van het bestemmingsplan. Ongeveer eenderde van de totaal gestorte klei is illegaal. Volgens de bestemming van het perceel, is de opslag van klei op het buitenterrein wel toegestaan.
Vrijdag 4 november nam het college van B en W van de gemeente De Ronde Venen het besluit om het bedrijf W. Kool Grondverzet b.v. te verplichten de gestorte klei te verwijderen op grond van het bestemmingsplan. Aanleiding voor dit besluit waren diverse meldingen en klachten over transport en opslag van klei die ongeveer twee weken geleden bij de gemeente binnen kwamen. "Het ligt genuanceerder dan we vrijdag dachten", aldus wethouder Kees Schouten. "Om de belangen van de omwonenden te beschermen en voor iedereen duidelijkheid te creëren, vonden we het noodzakelijk snel een besluit te nemen."

Volgens het bestemmingsplan is opslag, ook van klei, toegestaan op een deel van het buitenterrein. Daarbuiten mag niets opgeslagen worden. De gemeente heeft W. Kool Grondverzet b.v. geïnformeerd over deze handhavingsplicht en ziet er nu op toe dat het bedrijf de gestorte klei terugbrengt tot binnen de toegestane grens op het terrein.

Woensdag 9 november gaat de gemeente in gesprek met de omwonenden en belangengroepen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opslag van klei in Amstelhoek deels illegaal

De klei die W. Kool Grondverzet b.v. heeft opgeslagen, ligt daar deels illegaal. Dat blijkt uit nadere bestudering van het bestemmingsplan. Ongeveer eenderde van de totaal gestorte klei is illegaal. Volgens de bestemming van het perceel, is de opslag van klei op het buitenterrein wel toegestaan. Vrijdag 4 november nam … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: