Doelman Tobias Ravelli redt een punt voor KDO in Roelofarendsveen

Geplaatst op: 3 december 2018

Na de spraakmakende 3-4 thuisnederlaag van vorige week tegen Foreholte, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen DOSR op het programma. In Roelofarendsveen had trainer Raymond de Jong een grote uitdaging om een representatieve selectie op de been te brengen. Timo Kas en Jesse Stange zaten hun schorsing uit, terwijl de 50-jarige hoofdtrainer nog steeds niet kon beschikken over de langdurig geblesseerden: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman en Mathijs van Rijn. Gelukkig kon Sven Vlasman wel terugkeren in de selectie, terwijl er ook een plek op de bank was gereserveerd voor ‘good old’ Maurice Bartels.

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral een kwestie van aftasten tussen beide ploegen. DOSR, waar voormalig KDO-trainer Ron Langhout nog steeds werkzaam is als assistent-trainer, stichtte hierbij het meeste gevaar. Enkele schoten op doel waren echter een prooi voor onze doelman Tobias Ravelli. In de 17e minuut was er het eerste wapenfeit van KDO, toen Thijs Plasmeijer op acht meter van het doel, net naast de linkerpaal schoot. Hierna was de thuisploeg zowel in de 21e als 23e minuut dichtbij een openingstreffer. De sterk acterende Tobias Ravelli, die vorige week ongelukkig in de fout ging bij de 3-3, was vandaag zeer alert en hield de Kwakelaars in deze fase op de been. Na een klein half uur spelen profiteerde Joeri Stange optimaal van het doorzetten van Jim Klijn. Jim wist twee duels op felheid te winnen en zette hierna Joeri vrij voor de doelman van DOSR. Stange behield het overzicht en schoot feilloos de 0-1 in de rechterhoek. Na dit openingsdoelpunt hadden de Kwakelaars steeds meer balbezit en liep het fysiek sterke DOSR vooral achter KDO aan.
Vlak voor rust kreeg Joeri Stange, deze middag met de aanvoerdersband om zijn arm, een ultieme mogelijkheid om KDO op 0-2 te zetten. Eén op één met de plaatselijke sluitpost stiftte hij helaas te zacht, waardoor een comfortabele voorsprong uitbleef.

In het eerste twintig minuten na de rust was KDO, met name achterin, niet bij de les. Tot drie keer toe was het aan Tobias Ravelli te danken dat de gelijkmaker niet op het scorebord verscheen. Diverse persoonlijke fouten wist de 19-jarige Kwakelse doelman knap te herstellen en hiermee groeide hij uit tot de absolute uitblinker bij KDO. In de 72e minuut maakte DOSR uiteindelijk toch de verdiende gelijkmaker. Op een snel genomen vrije trap reageerden de Kwakelaars te laat, waarna rechtsbuiten Damian Hoogenboom van dichtbij de 1-1 wist binnen te schieten. Na dit doelpunt gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar tot grote kansen leidde dit niet in de slotfase. Kortom, na ruim negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Voogt af en was het gelijkspel een feit.

Met dit punt schiet KDO eigenlijk niet veel op, want het is nu gezakt naar de achtste plaats. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars thuis tegen nummer zes ONA. Dit elftal uit Gouda heeft maar één punt meer dan wij en zou dus bij winst gepasseerd kunnen worden. De wedstrijd begint om 14:00 uur en na afloop zal zanger Edo Barends uit Uithoorn de kantine hopelijk op zijn kop gaan zetten. De komst van deze sfeervolle artiest tijdens de laatste thuiswedstrijd van het jaar wordt mogelijk gemaakt door Milieu Diensten Amstelland BV (Michel Duikersloot) en Hoveniersbedrijf Peter Onderwater.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen, Jim Klijn (65e Sven Vlasman), Bart Hoving, Joeri Stange, Thomas Stevens, Bas Kok en Thijs Plasmeijer (76e Maurice Bartels).

Laatst bewerkt op: 3 december 2018 12:14

Na de spraakmakende 3-4 thuisnederlaag van vorige week tegen Foreholte, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen DOSR op het programma. In Roelofarendsveen had trainer Raymond de Jong een grote uitdaging om een representatieve selectie op de been te brengen. Timo Kas en Jesse Stange zaten hun schorsing uit, terwijl de … Lees meer »