001- Uithoorn
Atalante Veensteker Scholentoernooi deel 2

Atalante Veensteker Scholentoernooi deel 2


Geplaatst op: 3 december 2018

Op 28 november vond het tweede en ook tevens het laatste Veensteker Scholentoernooi plaats.
Dit keer iets minder deelnemers dan de 21e, maar toch nog 50 kinderen uit de groepen 5  en 6 van de St Jozef, Pijlstaart, de Schakel en Willespoort die streden om de diverse bekers.
Het niveau bij de groepen 5 en 6  is Circulatie Minivolleybal niveau 3. Dit  begint met een serve die door de opponent opgevangen wordt middels een bovenhandse of onderhandse pass. Deze pass wordt gevangen door een medespeler en er weer over gegooid.
Komt de bal op de grond of maak je een fout moet er een speler uit. Doel is een heel veld leegspelen. Maar bij een pass en vangbal mag er wel steeds weer een terug!

Zoals elk jaar is het bij dit niveau aan het begin even moeizaam. Maar na een wedstrijd was het spelletje wel duidelijk en volgden mooie en spannende rally's met veel strijd!
Eigenlijk waren er bij groep 5 twee eerste plekken maar omdat de Jozeftoppers meer sets hadden gewonnen werden zij eerste, gevolgd door een zilveren plek voor de Pijlstaart Muizen en derde plek de Sportiefste Schakel (Schakel).
Bij groep 6 ging de strijd tussen twee teams van de Pijlstaart school, waarbij de Unicorns met net iets meer punten eerste zijn geworden en de Pijlknallers tweede. 
Nieuwkomer Willespoort werd met hun team Willespoort Smashers heel mooi derde en veroverde dus de bronzen medaille.

Volelybal vereniging Atalante sluit hiermee een mooie volleybalmaand af, waarin zij  zo'n 650 kinderen 2 keer volleyballes hebben gegeven en waarbij 130 kinderen mee hebben gedaan aan het afsluitende toernooi.
Dank aan alle vrijwilligers en aan onze sponsor De Veensteker die dit financieel mogelijk heeft gemaakt!


Laatst bewerkt op: 3 december 2018 15:14

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante Veensteker Scholentoernooi deel 2

Op 28 november vond het tweede en ook tevens het laatste Veensteker Scholentoernooi plaats. Dit keer iets minder deelnemers dan de 21e, maar toch nog 50 kinderen uit de groepen 5  en 6 van de St Jozef, Pijlstaart, de Schakel en Willespoort die streden om de diverse bekers. Het niveau … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: