Clubcross competitie bij UWTC

Geplaatst op: 3 december 2018

In de ochtend van 2 december zorgde een vieze miezer regen ervoor dat het parcours van de clubcross competitie bij UWTC op een aantal punten spekglad was geworden. Het parcours werd dus iets aangepast voor de start. Frans v Heteren was snel weg en zijn koppositie kwam de hele wedstrijd niet in gevaar.
Uitslag:
40-: 1 Lars Wiebes, Michael v Meerland dnf
40+: 1 Frans v Heteren, 2 Maarten de Jong, 3 Gerard de Veer, 4 Mark Best, 5 Rene Wiebes, 6 Han Schouten, 7 Marcel Versteeg, 8 Peter Wiebes, 9 Gijs Kostman, 10 Wim Veenboer, 11 Bart van Montfoort, 12 Jan Willem Wahlen
jeugd: 1 Teun Wahlen

ACC Ulysses
De 8e wedstrijd van de Amsterdamse cross competitie is zondag 2 december verreden bij ARC Ulyyses in Amsterdam Noord. Ook hier was het parcours glibberig door de regen. Tommy Oude Elferink reed vooraan in de koers mee, totdat er een stuk afzetlint in zijn ketting vast kwam te zitten. Helaas is er van de jeugd van UWTC nog geen uitslag bekend. Uitslag 40-: 4 Tommy Oude Elferink, 14 Ian vd Berg, 30 Sven Buskermolen, 36 Danny Plasmeijer. Uitslag 40+: 7 Mark Touwen, 20 Peter v Capel, 29 Frank Jansen, 37 Wilfried Burgmeijer, 38 Wilfred Zijerveld, 43 Peter vd Aar, 54 Sjon vd Berg, 62 Paul vd Aar, 65 Marcel Plasmeijer

NK omium
Lorena Wiebes is zondag 2 december tweede geworden bij het NK omnium op de baan in Alkmaar. Het omnium bestaat uit 4 onderdelen waar punten behaald kunnen worden.
De scratch, een 'gewone' wedstrijd waar alle renners tegelijk in de baan zijn, voor de dames ging deze wedstrijd over 7.5 km (30 rondes).
Een temporace, iedere ronde krijgt diegene die als eerste over de streep komt 1 punt, deze wedstrijd ging ook over 7.5 km (30 rondes).
Een afvalwedstrijd, iedere ronde valt de laatste renners die over de streep komt af.
En een puntenkoers, om de 10 rondes zijn er punten te verdienen voor diegene die als eerste over de streep komen, deze wedstrijd was voor de dames 20 km lang (80 rondes).
Kirstie van Haaften reed 4 punten meer bij elkaar dan Lorena Wiebes en schreef het omnium op haar naam. Amber van der Hulst greep het brons.
De weg, het veld maar ook op de baan staat Lorena haar mannetje! In 2019 staat UWTC weer op haar wedstrijdlicentie en zullen we haar prestaties bij de ploeg van parkhotel Valkenburg weer op de voet gaan volgen.

Laatst bewerkt op: 3 december 2018 20:51

In de ochtend van 2 december zorgde een vieze miezer regen ervoor dat het parcours van de clubcross competitie bij UWTC op een aantal punten spekglad was geworden. Het parcours werd dus iets aangepast voor de start. Frans v Heteren was snel weg en zijn koppositie kwam de hele wedstrijd … Lees meer »