VLC

Dag van de duurzaamheid op 11-11-11


Geplaatst op: 8 november 2011

Dit jaar is 11 november (11-11-'11) uitgeroepen tot Dag van de Duurzaamheid. In het werkgebied van de Milieudienst Noord-West Utrecht zijn verschillende duurzame initiatieven die aandacht verdienen. We organiseren daarom een duurzaamheidsestafette: de wethouders Milieu van gemeenten in onze regio rijden in een elektrische auto langs duurzame initiatieven. Dit kan een initiatief van een plaatselijke ondernemer zijn, maar ook woningen met een A+ label.

Achtergrond
De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van stichting Urgenda. Urgenda roept op deze dag te gebruiken om duurzaamheid zoveel als mogelijk onder de aandacht te brengen. Hierdoor vinden er op 11-11-‘11, verspreid door heel Nederland, duizenden duurzame activiteiten en acties plaats. Voorbeelden hiervan zijn de uitreiking van de E-mobiliteit scriptieprijs en de voorleesactie van Mr Finny.

De estafette
De Wethouders Milieu laten elkaar een duurzaam initiatief zien. Zo start Piet Ploeg om 10.30 uur de estafette bij subtropisch zwembad 't Kikkerfort in Breukelen. Hier zijn vorig jaar veel energiebesparende maatregelen genomen, die een mooi voorbeeld kunnen zijn voor andere zwembaden. Hij rijdt in de elektrische auto naar Brabebo, winnaar van de MVO-prijs De Ronde Venen 2011. Kees Schouten krijgt hier een rondleiding. Bob Duindam neemt het estafettestokje over en bezoekt De Beekhoeve, een biologische melkveehouderij met verschillende nevenactiviteiten. Via het initiatief ‘Boer zoekt buur' zijn zonnepanelen op de boerderij gerealiseerd. Hierna gaat de route naar de Poorterstraat in Montfoort. Hier bekijkt Rob Jonkers een deel van de woningen van GroenWest Wonen. Tien woningen hebben hier na een renovatie het label A+, oftewel het zijn energieleverende woningen. Jan-Wouter van Wijngaarden sluit de estafette om 15.45 uur af bij Hotel Restaurant Abrona in Oudewater. Dit is het eerste hotel in Nederland waar mensen met een verstandelijke beperking werken in de keuken, huishouding en de bediening.

Het idee is dat de wethouder die het stokje doorgeeft, ook bij de het volgende bezoek aanwezig is. Per duurzaam initiatief zijn dus twee wethouders Milieu aanwezig.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dag van de duurzaamheid op 11-11-11

Dit jaar is 11 november (11-11-'11) uitgeroepen tot Dag van de Duurzaamheid. In het werkgebied van de Milieudienst Noord-West Utrecht zijn verschillende duurzame initiatieven die aandacht verdienen. We organiseren daarom een duurzaamheidsestafette: de wethouders Milieu van gemeenten in onze regio rijden in een elektrische auto langs duurzame initiatieven. Dit kan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: