VLC

Toptrainer geeft gastles bij Horangi


Geplaatst op: 8 november 2011

Dat niet alle grootmeesters Koreanen zijn bewijst Robert van de Bergh. Hij is al ruim 15 jaar een succesvolle trainer van zijn eigen school in Opmeer en een bevriende trainer van Horangi Taekwondo. In juni is hij geslaagd voor zijn 6e dan examen waarbij hij een scriptie heeft geschreven over realistische zelfverdediging. Als agent heeft hij veel ervaring met dit thema.

In de gastles die hij heeft gegeven aan de volwassenen is daarom ook de nadruk gelegd op realistische zelfverdediging. Bij de verschillende verdedigingen werd niet alleen gekeken of ze effectief zijn, maar ook in welke situatie je die kan toepassen. Op straat met veel ruimte om je heen heb je andere mogelijkheden dan in het hoekje van de kroeg. Na dit leerzame eerste deel, werd in het tweede deel de conditie van de taekwondoka's van Horangi op de proef gesteld. De verschillende schoptechnieken moesten uitgevoerd worden met o.a. een elastiek aan het schopbeen. Hierdoor is er meer weerstand tijdens het schoppen, is het moeilijker de balans te bewaren en moet je ervoor zorgen dat je been niet in een keer terugschiet. Dit was een leuke afsluiting van deze gastles en iedereen kan terugkijken op een leerzame en inspannende avond. Voor meer informatie over taekwondo kunt u kijken op www.horangi.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Remko van Gerven (06 27 32 22 01) of mailen naar info@horangi.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toptrainer geeft gastles bij Horangi

Dat niet alle grootmeesters Koreanen zijn bewijst Robert van de Bergh. Hij is al ruim 15 jaar een succesvolle trainer van zijn eigen school in Opmeer en een bevriende trainer van Horangi Taekwondo. In juni is hij geslaagd voor zijn 6e dan examen waarbij hij een scriptie heeft geschreven over … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: