001 -Family

Hoge opkomst Zilveren Turfloop 2011


Geplaatst op: 8 november 2011

Zondag 6 november 2011 werd voor de 21e keer de Zilveren Turfloop georganiseerd. Dit jaar was de Zilveren Turfloop voor het eerst onderdeel van het Zorg en Zekerheid Circuit. Als openingsloop van het seizoen 2011/2012 kon de Zilveren Turfloop op een ongekend aantal lopers rekenen: in totaal gingen maar liefst 1600 lopers van start. Ook het goede loopweer heeft bijgedragen aan deze hoge opkomst.

Om half 11 ging de Rabo kinderloop van start. Maar liefst 208 kinderen namen deel aan deze afstand, waarvan een groot deel afkomstig van de Twistvliedschool. De kinderen ontvingen na afloop een mooie medaille. Vanaf 11.00 uur ging achtereenvolgens de 10 kilometer, 5 kilometer en 16,1 kilometer van start. Het parcours ging grotendeels door de Mijdrechtse polders en langs de rivier de Kromme Mijdrecht.

De ereplaatsen op de 5 kilometer gingen dit jaar naar Silke Schmidt en Luuk Metselaar. De 10 km werd gewonnen door Anouk Claessens en Sander Heesen. Jolanda ten Brinke was de snelste dame op de 16,1 km. Bij de heren werd de langste afstand wederom gewonnen door Veenloper Michael Woerden. Alle uitslagen zijn te vinden op www.zilverenturfloop.nl.

Een deel van de sponsorinkomsten ging naar Soos De Cirkel. Na afloop werd aan deze soos voor verstandelijk gehandicapten een cheque overhandigd door de voorzitter van de organiserende atletiekvereniging De Veenlopers, Frans Bosman.

Al met al is de Zilveren Turfloop ook dit jaar een groot succes te noemen, met dank aan alle vrijwilligers die zich vol enthousiasme hebben ingezet.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hoge opkomst Zilveren Turfloop 2011

Zondag 6 november 2011 werd voor de 21e keer de Zilveren Turfloop georganiseerd. Dit jaar was de Zilveren Turfloop voor het eerst onderdeel van het Zorg en Zekerheid Circuit. Als openingsloop van het seizoen 2011/2012 kon de Zilveren Turfloop op een ongekend aantal lopers rekenen: in totaal gingen maar liefst … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: