KDO 1 zet goede wedstrijd neer en laat ambities blijken

Geplaatst op: 8 november 2011

Afgelopen zondag kwam Ankaraspor op bezoek bij KDO. Een tegenstander die qua puntenaantal in de buurt stond van KDO, waardoor deze wedstrijd dus belangrijk was om mee te blijven doen met de bovenste plaatsen in de competitie. Vergeleken met de basiself van vorige week tegen Ouderkerk ontbrak alleen Fabian van der Hulst en daarvoor was Ronnie Oltshoorn teruggekomen op zijn vertrouwde plek op het middenveld.

De eerste helft begon rustig, waarbij er kleine kansjes te noteren waren aan beide kanten zonder dat er daadwerkelijk een partij de bovenliggende was. Duidelijk was in ieder geval dat beide partijen niet wilden verliezen. Dit ging door tot het eind van de eerste helft waarbij een speler van Ankaraspor de bal weg schopte en geel kreeg van de sterk fluitende scheidsrechter. De speler van Ankaraspor was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en ging verbaal verhaal halen. Hier was de scheidsrechter niet van gediend en toonde direct zijn tweede gele kaart, waardoor Ankaraspor vlak voor de rust met tien man overbleef.

Na de rust kwam een gretig KDO uit de kleedkamer om een goed resultaat neer te zetten waardoor Ankaraspor begon te wankelen. Dit alles zorgde in de 60e minuut voor een perfecte aanval waarbij Joeri Stange aan de zijkant de bal voor gaf en Rick Kruit in stelling bracht. Rick wist wel raad wist met dit buitenkansje, waardoor KDO op een 1-0 voorsprong kwam. Dit zorgde voor nog meer aanvalslust aan de kant van KDO en binnen vijf minuten stond ook de 2-0 op het bord via Patrick Schijff. Ankaraspor zag inmiddels nog een speler geblesseerd afhaken, maar mocht niet meer wisselen en stond dus nog maar met negen man tegen het getergde KDO. Inmiddels leek bijna alles te lukken en het duurde dus ook niet lang voordat Rick Kruit zijn tweede van de middag kon noteren, 3-0. Ook na dit doelpunt kreeg KDO nog een aantal kansen om uit te lopen tot een hogere score, maar de keeper van Ankaraspor bleek meerdere keren een sta-in-de-weg.

Na afloop kon de balans opgemaakt worden waarbij KDO goede zaken had gedaan.
Koploper Geinburgia speelde verrassend met 3-3 gelijk tegen de nummer laatst CTO 70 en Portugal en Arsenal kwamen ook niet verder dan een puntendeling. Dit alles zorgt ervoor dat KDO op dit moment de vierde plaats op de ranglijst inneemt met één wedstrijd minder gespeeld. Hierdoor heeft KDO alle recht om te kijken naar de plaatsen die recht geven op nacompetitie aan het eind van het seizoen. Om dit te bereiken moet nog een lange weg afgelegd worden, maar afgelopen middag liet KDO duidelijk haar ambities zien voor dit seizoen. Volgende week kan KDO hopelijk deze goede wedstrijd een goed vervolg geven tegen de nummer laatst CTO 70. Tegen deze ploeg heeft KDO nog iets recht te zetten na de twee magere duels van vorig jaar in de derde klasse. De wedstrijd begint om 14:00 uur in Duivendrecht.

KDO 2 vergeet te scoren in streekderby
In een tamelijk rustige wedstrijd is het KDO 2 niet gelukt om buurtgenoot RKAV 2 te verslaan. In een wedstrijd waarbij weinig kansen te noteren waren aan beide kanten was alleen Erik Verbruggen vlakbij een doelpunt in de eerste helft. Vanuit een goede corner wist hij de bal tegen de lat te koppen. Met deze puntenindeling doet KDO 2 nog steeds goed bovenin mee en kan de ploeg volgende week goede zaken doen als het altijd lastige
Pancratius 3, de huidige nummer twee, om 11:30 uur op bezoekt komt in De Kwakel.

Afgelopen zondag kwam Ankaraspor op bezoek bij KDO. Een tegenstander die qua puntenaantal in de buurt stond van KDO, waardoor deze wedstrijd dus belangrijk was om mee te blijven doen met de bovenste plaatsen in de competitie. Vergeleken met de basiself van vorige week tegen Ouderkerk ontbrak alleen Fabian van … Lees meer »