HVM wint van Loenen

Geplaatst op: 7 november 2011

Zondag versloegen de Mijdrechtse hockeyers thuis Loenen met 7-2, na een 6-0 ruststand. Vooral de eerste twintig minuten waren daarbij doorslaggevend.

HVM ging vanaf de eerste minuut in de aanval. Dat leverde al binnen enkele minuten de openingstreffer op, via een strafcorner van topscorer Tom Gunther. Loenen werd daarna voortdurend onder druk gehouden. Hidde Vesseur vergrootte de voorsprong even later, een rush vanf het middenveld besloot hij met een mooie backhandslag, en een streep in de rechterhoek van Jacob Veerhuis zorgde snel daarna voor de 3-0. Vervolgens brachten ex-Loenenspelers (beiden één jaar als A-junior) Jurrian Hartwigsen en Thom Fokker binnen twintig minuten de 5-0 op het scorebord. Via een tweede goal van Thom Fokker werd de ruststand 6-0.
Beide teams gaven enkele junioren de kans ervaring op te doen bij de senioren, mede door de afwezigheid van een paar vaste spelers. Bij Mijdrecht waren dat de B-junioren Boyd Bosman en Sam Rosen Jacobson, die elk een goede invalbeurt maakten. Tot groot enthousiasme van de veteranen op de tribune maakte ook veteraan René Post een entree als invaller.

Na de rust bracht HVM variaties aan in de opstelling. Het eerste kwartier ging de wedstrijd vervolgens gelijk op. Daarna kon Loenen binnen drie minuten terugkomen tot 6-2. De Mijdrechtse aanval kwam als reactie daarop weer op toeren, vanuit alle hoeken en standen werd de Loenense keeper onder vuur genomen, maar kansrijke momenten van Jurrian Hartwigsen, Arjan Blommaert en Tom Gunther brachten geen verandering meer in de stand. Laatstgenoemde speler leek met zijn tweede treffer de ban eindelijk te doorbreken, maar het bleef bij een welverdiende 7-2 overwinning voor Mijdrecht.

Zondag versloegen de Mijdrechtse hockeyers thuis Loenen met 7-2, na een 6-0 ruststand. Vooral de eerste twintig minuten waren daarbij doorslaggevend. HVM ging vanaf de eerste minuut in de aanval. Dat leverde al binnen enkele minuten de openingstreffer op, via een strafcorner van topscorer Tom Gunther. Loenen werd daarna voortdurend … Lees meer »