De Walraven Group wint Femme Tech Award Metaalbewerking


Geplaatst op: 7 november 2011

De strijd om de Femme Tech Award Metaalbewerking is gestreden: de Walraven Group uit Mijdrecht is op 3 november gekozen tot het bedrijf dat het beste in staat is om vrouwelijke werknemers te werven en te binden. De winnaar is gekozen tijdens de eerste Femme Tech Dag op Slot Zeist. Een dag voor, door en over vrouwen in de techniek. Initiatiefnemers waren het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Metaalbewerking (OOM) en het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB), namens TechniekTalent.nu.

Motivatie jury:
De reden van de jury om de Walraven Group als winnaar van de Femme Tech Award Metaalbewerking te kiezen is gelegen in het feit dat Walraven een goede en sociaal betrokken werkgever is, met oog voor diversiteit en een bedrijfscultuur waar mannen én vrouwen willen werken. Het bedrijf houdt rekening met de wensen van de medewerkers ook als het gaat om flexibilisering van het werk. Walraven investeert in opleiding van personeel en leerlingen. Ook investeert Walraven in het informeren van jonge kinderen over techniek. Daarmee is Walraven volgens de jury een goed voorbeeld voor alle metaalbewerkingsbedrijven. Bert Sedee, woordvoerder namens de Walraven directie, is blij, verrast en vereerd met de prijs. “Bij Walraven worden medewerkers niet aangenomen vanwege hun religie, huidskleur, geslacht of leeftijd, maar om hun kwaliteiten en capaciteiten”. Monique Schinkel, Senior HR Advisor bij Walraven, is actief betrokken bij het binden en boeien van medewerkers.” Dat we genomineerd werden vonden wij eigenlijk bijzonder. Wat wij doen vinden wij namelijk zelf heel gewoon. We hebben oog voor de kwaliteit van mensen en zien de kracht van verschillend zijn. Een mix van mannen en vrouwen is belangrijk, omdat zij elkaar kunnen aanvullen. We gaan respectvol met elkaar om. Bij ons krijgen vrouwen net zoveel kansen als mannen. Ons competentiemanagement voorziet in ontwikkelplannen voor iedereen. “Ondanks ons internationale karakter blijven wij een familiebedrijf en dat merk je als je hier werkt”.

Femme Tech Awards
Walraven was samen met diverse andere metaalbedrijven op voordracht van werknemers en medewerkers van de opleidingsfondsen genomineerd door OOM en OTIB. Een deskundige jury bestaande uit Chris van Bokkum (directeur TechniekTalent.nu), Bea Berndsen (directrice OOMT), Cocky Booij (directrice VHTO), Henny Schonewille-Wennekes (directrice Wennekes B.V. (installatietechniek) en Margreet Westerbeek (regiosecretaris Metaalunie (Metaalbewerking) hebben uiteindelijk beslist wie de Awards in ontvangst mochten nemen. De genomineerden werden onder andere beoordeeld op het aantrekken van vrouwelijk personeel, het benoemen van vrouwelijk personeel op technische en leidinggevende functies en de deelname aan voorlichtingsactviteiten om meiden en vrouwen te boeien voor techniek. Met het uitreiken van de Awards willen de initiatiefnemers aan werkgevers laten zien dat vrouwen en techniek goed samen gaan. Want een goed voorbeeld, doet goed volgen.

Bedrijfsinformatie
De Walraven Group met het hoofdkantoor in Mijdrecht, is een internationaal opererende onderneming met eigen productie- en verkoopvestigingen in diverse landen in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf is in 1942 in Mijdrecht opgericht door Jan van Walraven, de grootvader van de huidige algemeen directeur. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een belangrijke toeleverancier van installatiebranche. De Walraven Group heeft wereldwijd ruim 700 medewerkers die actief zijn met de ontwikkeling, fabricage en verkoop van innovatieve bevestigingssystemen, brandbeschermingssystemen en sanitairsystemen. In 2010 werd de Walraven Group al gekozen tot Slimste Bedrijf van Nederland. Afgelopen september won het bedrijf de prijs voor “Beste Leerbedrijf Internationaal”.

Voor meer informatie over de Walraven Group:
J. van Walraven Holding B.V. Industrieweg 5
3641RK Mijdrecht
T. 0297 23 30 00
info@walraven.com
www.walraven.com

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Walraven Group wint Femme Tech Award Metaalbewerking

De strijd om de Femme Tech Award Metaalbewerking is gestreden: de Walraven Group uit Mijdrecht is op 3 november gekozen tot het bedrijf dat het beste in staat is om vrouwelijke werknemers te werven en te binden. De winnaar is gekozen tijdens de eerste Femme Tech Dag op Slot Zeist. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: