001 -Family

OM houdt vast aan theorie straatrace door Baambrugger


Geplaatst op: 7 november 2011

Utrecht/Baambrugge - Justitie houdt vol dat de verdachte van het dodelijke ongeluk op de Cartesiusweg in Utrecht, bezig was met een straatrace. Dat bleek vandaag tijdens een voorbereidende zitting.

De 23-jarige Mohammed ben J. uit Baambrugge reed op 25 juli met hoge snelheid een auto van achteren aan met zijn BMW. De bijrijder in de aangereden auto overleefde het niet, de bestuurder raakte zwaargewond.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 30 januari. Tot die tijd blijft de verdachte vastztitten. Het wachten is nog op de analyse van de camerabeelden. De advocaat van de verdachte had verzocht het voorarrest van zijn cliënt te beëindigen, maar dat verzoek wees de rechter af.

De man uit Baambrugge reed volgens de afgeronde onderzoeken 70 tot 140 kilometer per uur en volgens getuigen was hij bezig met een straatrace. Het OM houdt vast aan die theorie. Volgens de advocaat van de verdachte is er sprake geweest van een noodlottig ongeval en rijdt iedereen op de Cartesiusweg te hard.

Mohammed Ben J. zei tijdens de pro-formazitting in tranen 'dat hij dit ook allemaal niet heeft gewild'.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

OM houdt vast aan theorie straatrace door Baambrugger

Utrecht/Baambrugge - Justitie houdt vol dat de verdachte van het dodelijke ongeluk op de Cartesiusweg in Utrecht, bezig was met een straatrace. Dat bleek vandaag tijdens een voorbereidende zitting. De 23-jarige Mohammed ben J. uit Baambrugge reed op 25 juli met hoge snelheid een auto van achteren aan met zijn BMW. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: