Hertha meest gelukkige in foutenfestival

Geplaatst op: 7 november 2011

Dat fouten in het voetbal vaak aan de basis staan van doelpunten is algemeen bekend, maar Hertha en De Meer maakten het afgelopen zaterdag wel erg bont. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Hertha werd in het zadel geholpen door de Amsterdamse verdediging. Een onzuivere terugspeelbal hobbelde langs de keeper het doel in, 0-1. De thuisploeg boog de achterstand vervolgens simpel om in een 2-1 voorsprong. Hertha verdedigde slap, verloren hun duels en hadden geen grip op het middenveld, de snelle spitsen van de Amsterdammers konden vervolgens niet worden afgestopt. Hierdoor kon de thuisploeg een aantal keren gevaarlijk worden.

Na twintig minuten kwam de ommekeer in de wedstrijd, de verdedigende middenvelder van De Meer kwam onbesuisd inglijden op de achillespezen van aanvoeder Jorg Landwaart. De uitstekende leidende scheidsrechter trok vervolgens direct rood. Dat veel scheidsrechters, vooral op dit niveau, niet direct rood trekken, mag geen reden zijn om te twijfelen aan de beslissing van de scheidsrechter. Feit is wel dat de rode kaart Hertha uiteindelijk goed uitkwam, want tegen elf man hadden de Vinkeveners het erg moeilijk.

Na de rode kaart kon Hertha beter in het spel komen. De Vinkeveners probeerden de bal rond te laten gaan, maar het leidde door slordigheden in de passing vaak counters en gevaar van de thuisploeg in. Een persoonlijke fout stond opnieuw aan de basis voor een tegentreffer. Hertha verspeelde eenvoudig de bal en verleende de spits van De Meer de vrije doortocht. Keeper Wouter Moen werd vervolgens kansloos gelaten, 3-1. De achterstand en het vertoonde spel was voor trainer van Burik genoeg reden om zijn ploeg om te zetten. Rechtsback Max Hordijk werd uit tactisch oogpunt gewisseld en spits Dave Ruijzenaars kwam binnen de lijnen. Hertha ging achterin met drie verdedigers spelen en Ruijzenaars kwam voorin naast Wim Mollers en Albert Haveman te spelen. De omzetting bracht Hertha direct terug in de wedstrijd. Invaller Ruijzenaars mocht alleen op de keeper af en schoot de 3-2 tegen de touwen. Toch kwam Hertha in de blessuretijd van de eerste helft nog in de problemen. Na balverlies van Hertha kreeg de thuisploeg twee levensgrote kansen. Moen kon met twee knappe reflexen de 4-2 voorkomen, zodat de Vinkeveners nog met een overbrugbare achterstand de rust in gingen.

In de fase direct na rust was Hertha de bovenliggende partij. De Vinkeveners probeerden de bal te laten gaan en creëerden een aantal mogelijkheden. Na een uur spelen kwam Hertha langszij, Landwaart kon Ruijzenaars bereiken na goed doorzetten op de rechterflank, de invaller legde de bal knap in de verre hoek, 3-3. Na de gelijkmaker kreeg Hertha nog een aantal mogelijkheden via Pieter Liesveld en Mollers. In de 72ste minuut kwam Hertha op voorsprong, de van een blessure herstelde Pim Berentzen bereikte Rick Aarsman, die via de rug van de verdediger raak schoot, 3-4.

De voorsprong van Hertha zou de ploeg rust moeten geven, met een man meer zouden de Vinkeveners dit makkelijk moeten uitspelen. Vijf minuten na de voorsprong was het echter weer gelijk. Een geblokte voorzet viel bij de tweede paal voor de voeten van de meegelopen middenvelder die eenvoudig de 4-4 binnen kon tikken. Hertha moest opnieuw op zoek naar de voorsprong en kreeg dit een kleine tien minuten voor tijd. Een voorzet vanaf rechts werd door de verdediger van De Meer bijna in eigen doel gewerkt, zijn inzet viel via de lat voor de voeten van Haveman, die allert reageerde en de 4-5 binnen kon werken. In de slotfase kroop Hertha nog door het oog van de naald, na een aantal hachelijke momenten in het strafschopgebied, maar Moen kon reddend optreden.

Hiermee eindigde een krankzinnige wedstrijd in een 4-5 overwinning voor Hertha. Door het matige voetbal en de vele fouten van beide kanten, was eigenlijk de scheidsrechter de beste man van het veld. De terecht getrokken rode kaart na twintig minuten spelen was voor Hertha achteraf de redding, waardoor de ploeg ternauwernood nog de drie punten binnen kon slepen. Door de overwinning stijgt Hertha naar de vierde plaats in de competitie.

Hertha speelt zaterdag thuis tegen SV Eemnes. Er word om 14.30 uur afgetrapt op Sportpark de Molmhoek.

In een bizarre wedstrijd heeft Hertha op bezoek bij De Meer een 4-5 overwinning uit het vuur gesleept. Beide ploegen zorgden door de vele fouten voor een spektakelstuk. Een wedstrijd met veel strijd en matig voetbal eindigde met een ‘korfbal-uitslag' in het voordeel van de Vinkeveners. Dat fouten in het … Lees meer »