001 - Homan Zonnepanelen

Wethouder Rik Rolleman Aalsmeer bezoekt Kabouterhuis


Geplaatst op: 12 december 2012

Donderdag 29 november heeft Wethouder Rik Rolleman een bezoek gebracht aan het Kabouterhuis in Amstelveen. Het Kabouterhuis is een Medisch Orthopedagogisch Centrum voor jonge kinderen (tot 7 jaar) met (ernstige) gedragsproblemen en / of complexe ontwikkelingsproblemen.

 

Op het programma stonden een gesprek met een gedragswetenschapper, drie ouders van de cliëntenraad en gezinsbegeleiders. Ook werd er een toelichting gegeven hoe het Kabouterhuis werkt en hoe dit ook in Aalsmeer kan worden toegepast.

 

Wethouder Rolleman: ‘Vooral het gesprek met de ouders heeft indruk op me gemaakt. Zo waren er ouders die met hun kind al in diverse ziekenhuizen waren geweest maar in het Kabouterhuis hebben ze de juiste diagnose gesteld. Dit kind krijgt nu gerichte hulp op de dagopvang van het Kabouterhuis. Met deze gerichte hulp kunnen de ouders het kind ook verder helpen als het thuis is.’

 

’t Kabouterhuis
In Amstelveen richt het Medisch Orthopedagogisch Centrum ’t Kabouterhuis zich met name op kleine kinderen van 0 tot 7 jaar. Hoe eerder er begonnen wordt met de behandeling des te eerder hebben kinderen daar profijt van en kan erger worden voorkomen. Het streven is dat kinderen zo veel mogelijk op hun eigen vertrouwde school of kinderdagverblijf kunnen blijven en daarnaast in ’t Kabouterhuis extra ondersteuning krijgen. Diagnostiek en behandeling zijn daarbij gericht op het  kind, de ouders én de leerkrachten.

 

Verwijzing
Soms maken ouders of verzorgers zich zorgen over het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Sommige kinderen zijn druk, praten nog niet of gaan moeilijk met andere kinderen om. Ook gaat opvoeden niet altijd vanzelf. Ouders die tegen problemen aanlopen kunnen op verwijzing van huisarts, Loket Vroeghulp of Bureau Jeugdzorg terecht bij ’t Kabouterhuis. De professionals van ’t Kabouterhuis werken dan samen met de ouders en de school of het kinderdagverblijf aan de optimale ontwikkeling van het kind.

 

Meer informatie over ’t Kabouterhuis is te vinden op de website  http://www.kabouterhuis.nl/

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Rik Rolleman Aalsmeer bezoekt Kabouterhuis

Donderdag 29 november heeft Wethouder Rik Rolleman een bezoek gebracht aan het Kabouterhuis in Amstelveen. Het Kabouterhuis is een Medisch Orthopedagogisch Centrum voor jonge kinderen (tot 7 jaar) met (ernstige) gedragsproblemen en / of complexe ontwikkelingsproblemen.   Op het programma stonden een gesprek met een gedragswetenschapper, drie ouders van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: