Rachmaninov en Ravel in Mijdrechtse Janskerk


Geplaatst op: 7 november 2011

Trio Suleika brengt op vrijdag 18 november de muziek van de klassieke componisten Rachmaninov, Albeniz en Ravel naar de Janskerk in Mijdrecht.

Het trio is de eerste gast van Stichting Cultura De Ronde Venen die te horen is in de prachtig verbouwde kerk. Door onder meer het nieuwe podium en een andere opstelling van de stoelen kunt u nu nog beter genieten van concerten in de Janskerk dan voorheen.
Trio Suleika, dat dit jaar het tienjarig bestaan viert, bestaat uit pianist Maurice Lammerts van Bueren, violiste Sanne Hunfeld en cellist Pepijn Meeuws. In de Janskerk speelt het trio voor de pauze ‘Trio Elegiaque nr. 1' van Rachmaninov en drie delen uit de ‘Iberia (livre 1)' van I. Albeniz. Na de pauze staat ‘Trio in a (1914)' van M. Ravel op het programma.

Het repertoire van Trio Suleika verenigt klassieke werken met minder gangbare muziek, waaronder een groeiend aantal composities in opdracht. Ook gaat Suleika regelmatig samenwerkingsverbanden aan. Zo deelde het trio het podium met violiste Frederieke Saeijs en met dichter Ramsey Nasr.

Trio Suleika trad onder andere op in Zweden, Syrië en Frankrijk en organiseerde in 2010 zijn eigen festival in de Amstelkerk in Amsterdam: ‘Suleika aan de Amstel'. Daarnaast bracht het trio een cd uit met werken van Dvorak en Rachmaninov en een cd met werk van Ravel en Olthuis.

Het concert aan de Kerkstraat 9 te Mijdrecht begint vrijdag 18 november om 20.30 uur. Kaarten kosten €11,- per stuk.
U kunt vanaf nu kaarten reserveren via www.cultura-drv.nl. Tevens zijn kaarten zijn te koop bij Boekhandel Mondria en bij Drogisterij De Bree in Vinkeveen. Bij de ingang van de kerk kunt u eventueel ook een half uur voor aanvang nog kaarten kopen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rachmaninov en Ravel in Mijdrechtse Janskerk

Trio Suleika brengt op vrijdag 18 november de muziek van de klassieke componisten Rachmaninov, Albeniz en Ravel naar de Janskerk in Mijdrecht. Het trio is de eerste gast van Stichting Cultura De Ronde Venen die te horen is in de prachtig verbouwde kerk. Door onder meer het nieuwe podium en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: