De Vinken geeft het weer weg

Geplaatst op: 16 december 2018

Vakwisseling
Het Suiteteam trad zaterdag aan in een gewijzigde opstelling. Naast Gideon Leeflang, Rutger Woud en Annick Stokhof kwam Roosmarijn Mooij in de aanval. In de Vinkendefensie opereerden Jelle Mul, Jerom Stokhof, Fenne Claassen en Dorien Verbruggen.
Het eerste kwart van de wedstrijd was, zoals wel vaker, volledig voor het thuisteam. Het was in de eerste aanval al direct raak. Rond de vijftiende minuut kwamen de Vinkeveners helemaal goed op dreef en aangemoedigd door het team van de week, de pupillen D1, werd vlot scorend een 8-4 tussenstand bereikt. Vijf minuten voor rust was het nog 11-8, maar daarna namen de bezoekers het initiatief over. De ruststand was 11-11.

Slordige foutjes
Ondanks dat De Vinken na de rust als eerste de korf wist te vinden, leek daarna de juiste spirit langzaam te verdwijnen. Diverse slordigheidjes leidden tot onderlinge frustratie. Het wapen van een sterke paalbezetting door De Vinken werd door Fortissimo met felheid bestreden. En ondanks diverse positiewisselingen en het inbrengen van Eva Hemelaar kreeg de thuisploeg het lek niet meer boven. Via 15-18 werd het tien minuten voor tijd 17-20. Nog tweemaal bevocht de thuisploeg de aansluiting (19-20 en 20-21), maar het onrustige, lijfelijke spel en diverse valpartijen leverden niet de omstandigheden waar De Vinken in kan gedijen.
In de laatste minuut mocht de thuisploeg nog driemaal aanvallen, driemaal schieten maar evenzoveel keren missen. Teleurgesteld en gedesillusioneerd zocht De Vinken de kleedkamers op. Pas op 12 januari in het nieuwe jaar mogen de Vinkeveners in Den Haag deze teleurstelling van zich af proberen te spelen tegen het nog puntloos onderaan staande Dubbel Zes.

Laatst bewerkt op: 16 december 2018 14:17

In de vierde zaalwedstrijd heeft het eerste achttal van De Vinken net niet kunnen bereiken wat vooraf bedoeld was. Het bezoekende Fortissimo was duidelijk feller en brutaler dan de equipe van Dirk van der Vliet en nam na een rommelige, maar spannende wedstrijd de punten mee naar IJsselstein. Vakwisseling Het … Lees meer »