Stoelhonkbal bij Spel en Sport


Geplaatst op: 7 november 2011

In vergelijking met het echte honkbal is ook het stoelhonkbal nog steeds een minderheid in ons land. (al komen er wel steeds meer teams) Onze stoelhonkbalclub heeft al met meerdere toernooien meegedaan en daar ook diverse prijzen behaald. Vindt u ook dat we nog meer prijzen moeten behalen, kom dan ook meedoen en onze club uitbreiden.

Dit spel wordt sinds september 2007 op de maandagmiddag van twee tot drie gespeeld in het dorpscentrum de Willisstee in Wilnis.
Ondanks de gevorderde leeftijd en matige lichamelijke conditie wordt het spel met veel enthousiasme gespeeld door een groep ouderen uit de gemeente De Ronde Venen. Het honkbal is een gezellige teamsport waar veel gelachen, aangemoedigd en gejuicht wordt.

Wat is stoelhonkbal ?
Eigenlijk is stoelhonkbal geen goede benaming. De spelers moeten wel degelijk staan en naar de honken lopen. Als u niet speelt, zit u in afwachting van de volgende beurt op een stoel. Het is een leuk spel waar met plezier veel wordt bewogen en heeft een prettige sociale kant. Er is veel contact met elkaar en na het spel wordt er samen nog gezellig nagepraat en wat gedronken. Stoelhonkbal is geschikt voor jong en oud, maar bij ons wordt het door senioren gespeeld. Er zijn twee teams van zes personen elk. Ieder team heeft drie ‘ballen'. Deze ballen moeten in de gaten (honken) gegooid worden. De afstand tot de bak is drie meter. De spelregels zijn als die van het echte honkbal. Kom eens kijken en meedoen!

Toernooi
Op 22 november 2011 vindt met medewerking van vrijwilligers van Argon en Spel en Sport De Ronde Venen in de Argon kantine aan de Hoofdweg te Mijdrecht al voor de derde keer het 3e Kees van Ankeren stoelhonkbaltoernooi plaats. Er wordt door acht teams uit onder andere IJmuiden, Haarlem, Uithoorn en De Ronde Venen gestreden om onder andere de Kees van Ankeren wisseltrofee. Er doet ook een team mee van deelnemers van 't Anker. In het inloophuis 't Anker is iedereen welkom die met kanker in aanraking is gekomen. Dit kan zijn als patiënt, ex-patiënt of als familie, nabestaande of anderszins betrokken.
Het toernooi is mogelijk gemaakt door sponsoring van Reurings Onroerend Goed BV. uit De Ronde Venen.

Meer info kunt U lezen op de website: www.spelensportdrv.nl of bellen naar 06-21918353.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stoelhonkbal bij Spel en Sport

In vergelijking met het echte honkbal is ook het stoelhonkbal nog steeds een minderheid in ons land. (al komen er wel steeds meer teams) Onze stoelhonkbalclub heeft al met meerdere toernooien meegedaan en daar ook diverse prijzen behaald. Vindt u ook dat we nog meer prijzen moeten behalen, kom dan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: