ACC competitie nadert zijn eind, finale bij UWTC

Geplaatst op: 17 december 2018

Zondag 16 december is alweer de een na laatste wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie verreden. Zondag 6 januari zal de finale wedstrijd bij UWTC worden verreden. Bij het krieken van de ochtend bleek Nederland bedekt onder een dun laagje sneeuw. De smeltende sneeuw zorgde voor een gladde en modderige cross.  Wekelijks doen 15-20 UWTC leden mee aan de ACC, van jeugdwielrenner tot 50+-er. Maar ook bmx jeugdlid Morgan Hartveldt vindt het veldrijden erg leuk om te doen. En bij DTS reed Morgan een sterke wedstrijd door 7e te worden in een startveld van ruim 20 jeugdrenners.
Bij de 40+ had Sjon vd Berg een zeer slechte start, hij werd compleet van het parcours gereden door een ander en ging hierdoor als allerlaatste het veld in. Dus dat werd 75 man inhalen om eerste te worden. Sjon werd 49ste. Bij de 40- had Ian weer een hele goede start. Het hele modderige en gladde parcours lag hem wel. Geen foutjes maken en blijven strijden lukte. Ian is uiteindelijk 13e geworden en deed hiermee goede zaken voor het eindklassement. Sven Buskermolen deed het ook prima. Hij pakte ook weer wat punten en finishte als 24ste. Sven reed regelmatig grote kerels voorbij die duidelijk moeite hadden met de modder.
Uitslagen UWTC leden:
jeugd A: 7 Morgan Hartveldt
jeugd B: 5 Rens Grömmel, 10 Lars Hopman, 13 Mike Derogee, 32 Jari Buskermolen
40-: 13 Ian vd Berg, 24 Sven Buskermolen, 27 Gijs Eekhoff
40+: 14 Mark Touwen, 17 Peter v Capel, 25 Wilfred Zijerveld, 36 Frank Jansen, 37 Wilfried Burgmeijer, 38 Peter vd Aar, 45 Paul vd Aar, 49 Sjon vd Berg

Clubcross competitie (16 dec)
De renners streden vandaag voor de 'pegels', premiecross! Ook bij UWTC was het parcours glad en vandaag een paar lekke banden tijdens de wedstrijd! Vooral de kopmannen hadden hier last van. Frans van Heteren moest halverwege koers met een lekke band opgeven. Louis Oude Elferink reed de laatste ronde door op zijn lekke band, maar moest Mark Best laten passeren. Mark ging er dus met de winst vandoor. Op de streep wist Louis nog net de aanstormende Gerard de Veer voor te blijven. Bij de 40- ging de winst naar Lars Wiebes.
uitslag 40-: 1 Lars Wiebes, 2 Robin Leijgraaf
uitslag 40+: 1 Mark Best, 2 Louis Oude Elferink, 3 Gerard de Veer, 4 Peter Wiebes, 5 Rene Wiebes, 6 Robert Wiebes, 7 Marcel Versteeg, 8 Gijs Kostman, dnf Frans v Heteren

Veldrit Wierden
Een kleine delegatie van het UWTCX-team ging op zondagmiddag naar de nationale veldrit in Wierden. De amateurs reden samen met de elite/beloften renners hun wedstrijd. Tommy Oude Elferink werd in dit geweld 14e en was hiermee de 6e amateur die over de streep kwam. Menno van Capel werd 33e. Bij de dames werd Elleke Claessen 7e.

Laatst bewerkt op: 17 december 2018 11:06

Zondag 16 december is alweer de een na laatste wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie verreden. Zondag 6 januari zal de finale wedstrijd bij UWTC worden verreden. Bij het krieken van de ochtend bleek Nederland bedekt onder een dun laagje sneeuw. De smeltende sneeuw zorgde voor een gladde en modderige … Lees meer »