Naturalisatieceremonie in De Ronde Venen: Ruim 50 inwoners kozen vorig jaar voor Nederlandse nationaliteit

Naturalisatieceremonie in De Ronde Venen: Ruim 50 inwoners kozen vorig jaar voor Nederlandse nationaliteit


Geplaatst op: 18 december 2018

Burgemeester Maarten Divendal heeft maandagmiddag 17 december ruim vijftig ‘nieuwe Nederlanders’ in de gemeente verwelkomd. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse naturalisatieceremonie in het gemeentehuis. Voor die bijeenkomst worden alle inwoners uitgenodigd die afgelopen jaar de Nederlandse nationaliteit hebben ontvangen.     

Het afgelopen jaar hebben ruim 50 inwoners, volwassenen en kinderen, het Nederlandse staatsburgerschap ontvangen. Zij zijn afkomstig uit landen verspreid over de hele wereld: Hongarije, Turkije, Egypte, Thailand, Colombia, Bulgarije, Marokko, Groot Brittannië, Maleisië, Taiwan, Canada, Pakistan, Slowakije en Ghana en een aantal mensen dat geen papieren uit hun land van herkomst heeft, bijvoorbeeld uit Syrië. De reden van hun komst verschilt. Voor de een was dat de liefde, de ander is gevlucht voor oorlog en onderdrukking.
 
Tolerantie, respect en ondernemerszin
Tijdens een informele bijeenkomst sprak burgemeester Maarten Divendal de genaturaliseerden toe en stond hij stil bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. Divendal: ,,Nederland is een land waarop je trots kunt zijn, waarvan je heel erg kan houden en dat een rijke geschiedenis heeft waarin begrippen als tolerantie, respect en ondernemerszin diep zijn geworteld. Door de eeuwen heen is Nederland een veilige haven geweest voor mensen die in hun eigen land niet werden getolereerd. Ik hoop van harte dat u zich net zo veilig in Nederland zult voelen als al die anderen die zich hier in de loop der eeuwen hebben gevestigd.’’

Als welkomstgeschenk ontvingen de genaturaliseerden onder ander de complete Nederlandse vlag.
 

Laatst bewerkt op: 18 december 2018 13:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Naturalisatieceremonie in De Ronde Venen: Ruim 50 inwoners kozen vorig jaar voor Nederlandse nationaliteit

Burgemeester Maarten Divendal heeft maandagmiddag 17 december ruim vijftig ‘nieuwe Nederlanders’ in de gemeente verwelkomd. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse naturalisatieceremonie in het gemeentehuis. Voor die bijeenkomst worden alle inwoners uitgenodigd die afgelopen jaar de Nederlandse nationaliteit hebben ontvangen.      Het afgelopen jaar hebben ruim 50 inwoners, volwassenen en kinderen, het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: