Derde vijfsetter voor Atalante D2

Geplaatst op: 7 november 2011

Woensdag 2-11 had Atalante D2 een treffen met de nummer 3 VCH D2 in Hoofddorp. Na 6 wedstrijden staat de Haaxman ploeg op een achtste plek, één keer werd de ‘0' gezien bij de 4-0 verloren strijd tegen de huidige koploper. De wedstrijden zijn vooral aan elkaar gewaagd en spannend, en zeker niet zonder kansen. Zonder twee middenaanvallers Debbie van der Hoorn en Joke Ruizendaal zetten de overige 8 dames de volleybalgympen op de mooie houten parketvloer in de FBK hal. Jet Feddema ving aan als verdeler en kon direct flink in de benen om de wat matige pass toch nog mooi op te gooien voor de aanvallers. De getapete enkel hield goed stand maar de Vinkeveense aanval was eerder voorzichtig en makkelijk dan fel en pittig. Een schamele 14-25 verlies was het resultaat.

Aanvaller Annemarieke Wijnands speelde voort op de plek van Natalie van Scheppingen in deel 2. Statistieken lieten zien dat de geelgroene service solide was, nagenoeg geen fouten en enkele keren direct punt. Verder werd de service pass iets beter en kon vaker gescoord worden, hoewel het Hoofddorpse blok een flink aantal kon afstoppen wat resulteerde in directe tegenpunten. In de rally was het nog erg onrustig en patronen werden meerdere keren verspeeld. Hard werken dat wel, maar nog niet genoeg rendement. VCH liet iets meer steekjes vallen in aanval en service en de Vinkeveense leeuwen roken kansen, er was stijgende lijn maar voor set 2 niet genoeg: 25-20.

In het derde bedrijf pakten de Vinkeveners van meet af aan goed door, met pit, initiatief en communicatie kwam er meer structuur in de pass en op alle fronten ging het beter draaien. Het vuur was aan, schijnbaar makkelijk werd gescoord met fikse aanvallen en diverse tactische ballen zetten de thuisploeg op het verkeerde been. Een heel ander beeld. VCH verloor grip en moest het vooral in de verdediging ontgelden en maakte veel fouten met de eigen aanval en service. Met 17-25 werd de set gepakt.
Blij over de hervonden peper en inzicht werd in het vierde bedrijf lekker voort gebald, en ondanks dat door vermoeidheid hier en daar een puntje werd gemist was de ploeg aan. Tegen het einde kwam er toch nog enige spanning en bij 23-21 achter werd door time-out van Jet de koers duidelijk en alsnog gewonnen met 21-25. Voor de derde keer een vijfde set dus. Iets te veel pass foutjes zorgden aan het begin van de set voor een achterstand van 7-2. Langzaam kwam de ploeg weer bij tot 11-8 maar het was te laat in de korte set: 15-10. De top 3 is nu geweest, volgende wedstrijden gaat de pepermolen weer mee, te beginnen vrijdag 11-11 in De Boei om 19:30 tegen Xenon D1.

Woensdag 2-11 had Atalante D2 een treffen met de nummer 3 VCH D2 in Hoofddorp. Na 6 wedstrijden staat de Haaxman ploeg op een achtste plek, één keer werd de ‘0' gezien bij de 4-0 verloren strijd tegen de huidige koploper. De wedstrijden zijn vooral aan elkaar gewaagd en spannend, … Lees meer »